• 15máj
          • UČÍME SA VONKU

            Slnečné lúče vylákali prváčikov do prírody, kde strávili krásny deň - hľadali, tvorili, počítali, písali, čítali, pozorovali... bolo nám parádne. 

            Mgr. Monika Bernátová

      • 13máj
          • ❤️ ŠKD MAMIČKÁM ❤️

            ❤️ Za Tvoju nehu mamička, za Tvoju veľkú lásku, za starosť, bozky na líčka, za každú pribudnutú vrásku na Tvojej tvári, na dlaniach, čo zrobené sú celé, nech táto malá básnička, tlmočí vďaky tisíceré. ❤️ Milé naše mamičky, nech Vám tento deň prinesie toľko šťastia a radosti, koľko rozdávate svojim najbližším po celý čas. Prajeme krásny DEŇ MATIEK ❤️❤️❤️ Pesnička 🎶Riekanka - Mama

      • 12máj
          • Drevená hračka

            Žiaci 9. ročníka na predmete Technika už tradične vyrábajú drevenú hračku podľa vlastného námetu. Ich úlohou je vytvoriť návrh, zvoliť materiál a použiť správne postupy a náradie na jeho opracovanie. Hoci to znie jednoducho, zaberie to niekoľko hodín, kým sa drevená hračka zrodí. Ako sa im to podarilo tento rok? Posúďte sami.

      • 09máj
          • Prevencia pred krádežou, vlámaním a drogami

            Dnes sa žiaci 4.A opäť stretli s pánom Ing. Petrom Fízeľom, ktorý ich tentokrát oboznámil s  prácou policajta. Témou bola Prevencia pred krádežou, vlámaním a drogami, kde sa žiaci  dozvedeli zaujímavé informácie o tejto téme. Na fingovanej lúpeži  priamo v triede im ukázal ako sa berú otlačky, zaisťujú sa stopy  po páchateľovi, aké prostriedky sa používajú pri dokazovaní viny, ako sa berú vzorky DNA  na overenie páchateľa a rôzne iné praktiky, ktoré používajú policajti pri svojej práci. Žiakov veľmi zaujala aj téma drog a ich odhaľovanie u páchateľov. Žiaci takto mohli zistiť, že lúpež, krádež, či užívanie alebo prechovávanie drog  sa dá  pomocou modernej techniky  ľahko odhaliť a následky bývajú veľmi nepríjemné.

            Mgr. Mária Fajčíková

      • 09máj
          • Súťaž mladých záchranárov CO

            Po päťročnej prestávke sa uskutočnila súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany. V prostredí športového areálu v obci Kalinovo sa zišlo 14 žiackych družstiev z okresov Lučenec a Poltár, aby si zmerali sily v disciplínach, súvisiacich s ochranou obyvateľstva v prípade mimoriadnych situácií. Našu školu reprezentovalo štvorčlenné družstvo piatakov. Hoci sme vekovo boli najmladší, výzvy sme sa nezľakli a vybojovali sme 3. miesto v rámci okresu Lučenec.

            Reprezentovali nás: L. Udvardyová, P. Fajčík, M. Zvarová, F. Kokavec

            Prípravu žiakov realizovali vyučujúci: Mgr. Ľ. Galád, Mgr. A. Bošková, Mgr. K. Fajčík

      • 07máj
          • Vesmír očami detí

            Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove vyhlásila  39. ročník  celoslovenskej výtvarnej  súťaže  „ VESMÍR OČAMI DETÍ “. Z našej školy do okresného kola postúpili práce:  N. Laššanovej , B. Farkašovej , K. Kanátovej ,  D. Horniakovej  a  S.N. Bartoša – všetci žiaci z 9.A triedy.

            Súťaže sa zúčastnilo 300 výtvarných prác. Z našej školy bol najúspešnejší  v tretej kategórii Sean  Nathanel BARTOŠ, ktorého práca postúpila do celoslovenského kola.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili svojimi výtvarnými prácami do súťaže.  S.N. Bartošovi blahoželáme a v celoslovenskom kole prajeme veľa úspechov.

      • 07máj
          • Prevencia kyberšikanovania

            Dňa 7.05. 2024 sa žiaci 7. a 8. roč. zúčastnili divadelného predstavenia s názvom Cyber Cyrano v kine Apollo Lučenec pod vedením koordinátorky prevencie PhDr. Ľubici Markovej a sociálnej pedagogičky Mgr. Jany Chamuľovej. Zážitkovou formou prostredníctvom príbehu bola žiakom názorne priblížená téma kyberšikanovania, závislosť na sociálnych sieťach a ich riziká, nástrahy a nebezpečenstvo. Cieľom predstavenia bolo poukázať na bezpečné správanie sa na internete.

      • 03máj
          • Matičný beh

            Dnes, 3.5.2024 (piatok) sa vybraní žiaci z I. a II. stupňa zúčastnili Matičného behu v Lučenci pod vedením učiteľa telesnej výchovy Mgr. Vladimíra Lipianskeho.  Zúčastneným žiakom ĎAKUJEME za peknú reprezentáciu školy. Veríme, že žiaci mali krásny športový zážitok a motiváciu zúčastniť sa aj budúci školský rok.

             Mgr. Jana Chamuľová (sociálny pedagóg)