• 🍀PLETENIE KORBÁČOV, MAĽOVANIE VAJÍČOK🍀ŠKD🍀

          • 🍀V pondelok 25. marca 2024 si chlapci ŠKD v spolupráci pánov učiteľov, pána riaditeľa a pána zastupcu uplietli parádne korbáče.🍀Ďakujeme za spoluprácu. 🍀 Dievčence boli tiež šikuľky. Vymaľovali pre chlapcov krásne farebné vajíčka. 🍀

          • 🕺ÚSPECHY NAŠICH TANEČNÍKOV - TO SZUŠ 💃

          • 💃 V nedeľu 24. marca 2024 ožila Synagóga v Lučenci regionálnou postupovou súťažnou prehliadkou moderného a módneho tanca. Do sútaže sme sa zapojili aj my, žiaci TO elokovaného pracoviska SZUŠ v Haliči. S tanečnou choreografiou Oh Suzanna sme získali postup na krajské kolo súťaže do Žiaru nad Hronom. 🎊🎉Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým tanečníkom za úžasné výkony ❤️Boli ste perfektní 💃🕺Ďakujem Vám aj za krásne prekvapko... 💐😭❤️😘🤗Ďakujem Adka❤️, milí rodičia za pomoc a podporu🤗

          • 🎨ÚSPECHY NAŠICH VÝTVARNÍKOV- VO SZUŠ🎨

          • 🎨 Výtvarníci VO boli úspešní vo viacerých regionálnych, celoslovenských, ale aj v medzinárodných súťažiach. V koncertnej sále si prevzal cenu za súťaž: Mini RestART v Srbsku aj náš žiak Richard Lukáč. 🎨 V celoslovenskej súťaži v Myjave, v kategórii do 7 rokov získal Martin Nodžák 3. miesto. Gratulujeme. 🎨

          • Fascinujúca beseda s Vladom Strmeňom

          • V pondelok 25.3. sme na našej škole privítali veľmi vzácneho hosťa - 96 ročného pána Vladimíra Strmeňa. Že neviete o koho ide? Je to jeden z posledných žijúcich pamätníkov a účastníkob bojov v SNP, ktorý svoj život počas druhej svetovej vojny nasadzoval za to, aby sme my - ďalšie generácie, mohli žiť v pokojný a nerušený život. S pánom Strmeňom ôsmaci a deviataci zažili poučné stretnutie plné autentických spomienok z vojnovývh časov. Pán Strmeň je vynikajúcim rozprávačom a skromným človekom, ktorý svojim úsmevom a rozprávaním zaujme hádam každého. Sme šťastní, že sme ho mohli na našej škole privítať a želáme mu ešte veľa podobných inšpiratívnych stretnutí s mladými ľuďmi. 

          • Pomôžte škole a darujte nám 2%

          • Vážení rodičia!
            Dovoľujeme si Vás osloviť za účelom možnosti poukázania 2% z Vašich daní pre občianske združenie „AMOS“, ktoré pôsobí pri Základnej škole Hany Ponickej v Haliči. Podľa zákona č.561/2001 sa môže každý občan rozhodnúť o tom, ktorému združeniu, či nadácii poskytne sumu 2% zo svojich zaplatených daní v minulom kalendárnom roku. Jedná sa teda o čiastku z financií, ktoré Vám už boli ako dane z príjmu vlani odvedené do štátnej pokladne.

            Občianske združenie „AMOS“ je nezisková organizácia, ktorá si vo svojom štatúte vytýčila za hlavný cieľ pomôcť Základnej škole Hany Ponickej v Haliči v tak dôležitej oblasti akou určite vzdelávanie je. Nie je žiadnym tajomstvom, že za posledné roky je školstvo každoročne finančne podhodnotené a pridelené prostriedky v žiadnom prípade nedovoľujú ani najzákladnejšie dovybavenie učebnými pomôckami. Práve preto sa členovia menovaného združenia rozhodli využiť ponúkanú možnosť a požiadať Vás o poskytnutie spomínanej, aj keď nepatrnej čiastky z Vašich zaplatených daní.

            Talčivo na stiahnutie: Vyhlásenie 2% 2023

          • Energetické nápoje - prevencia

          • Energetické nápoje sú samozrejmosťou v obchodoch. Sú propagované ako voľba nápoja pri únave alebo potrebe povzbudenia. Tento nápoj je škodlivý a má dopad na zdravie. So žiakmi sme sa venovali nielen téme energetických nápojov pomocou powerpointovej prezentácie,  ale tiež aj častému používaniu mobilov. Snahou bolo, aby si žiaci uvedomili aké negatívne dopady môže mať mobil, nápoj na ich zdravie a čo všetko energetický nápoj obsahuje, prečo nie je vhodný pre žiakov, ale aj pre dospelých.. Snažila som sa žiakov motivovať k  zdravej výžive a k tráveniu pozitívneho voľného času (napr. rôzne druhy športov). Na záver, žiaci vytvorili propagačný materiál pre ostatných spolužiakov formou plagátov.

            Mgr. Jana Chamuľová, sociálny pedagóg

        • Krásny výsledok na biblickej olympiáde
          • Krásny výsledok na biblickej olympiáde

          • Dňa 21.3.2024 žiačky 9.A triedy Ela Udvardyová, Lucia Galádová, Kristína Marková a náhradníčka Beata Žigová reprezentovali našu školu v dekanátnom kole Biblickej olympiády v Lučenci, ktorú organizovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a šport SR a Konferencia biskupov Slovenska a umiestnili sa na krásnom 1. mieste. Z ich úspechu sa veľmi tešíme. Dňa 16.04.2024 budú opäť reprezentovať našu školu v krajskom kole v Rožňave, kde im budeme držať palce.  ZŠ s MŠ Hany Ponickej Halič

          • Bábkové divadlo v MŠ

          • Dnes do našej škôlky zavítalo bábkové divadlo Lienka, ktoré všetkým deťom z našej škôlky predviedlo predstavenie s názvom “Neúctivý princ” z ktorého mali všetky deti veľkú radosť.

          • ❤️VYSTÚPENIE NAŠICH NAJMENŠÍCH TANEČNÍKOV a HERCOV v LUPOČI❤️

          • Posielame k MDŽ prvé jarné kvety, pohoda a šťastie pre Vás v nich letí. Nech sa splní každý Váš sen, prajeme Vám s láskou v krásny Deň žien. ❤️ 8.marca 2024 sme obdarovali basničkou a tancom všetky dámy v obci Lupoč. Ďakujeme za pozvanie, pohostenie a skvelé publikum. 😘

          • UČÍME SA SO ZVIERATKAMI

          • Žiaci 2.B triedy si na pomoc pri vyučovaní zavolali zvieratká. Tie im usilovne pomáhali pri písaní, ale aj pri počítaní. Deti sa ocitli v koži zvierat ( kozliatok) a vyskúšali si, aké to je, keď neposlúchajú svoju mamičku. Na záver si každý vymaľoval a vymodeloval svoje obľúbené zvieratko.

            Mgr. B. Hochholczerová

          • V ROZPRÁVKOVE

          • V 1.A triede sa zišli princezné, zvieratká, rytier, kráľ, včielka  a iné rozprávkové postavičky, ktoré s nadšením čítali, tvorili, predvídali, dramatizovali...ale hlavne sa hravou formou  učili pracovať s knihou a textom.

            Zažili sme krásny rozprávkový deň.

            Mgr. Monika Bernátová

          • Lyžiarsky výcvik 2024 - Donovaly

          • V dňoch 4.3.2024 - 8.3.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly. Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín podľa lyžiarskych zručností - 1 lyžiarska skupina a 3 nelyžiarske skupiny.

            Okrem praktického lyžiarskeho výcviku sa žiaci venovali aj spoločným aktivitám, ktoré boli zamerané ako na teoretickú prípravu lyžovania, tak aj na ich vedomosti a zručnosti z iných oblastí. Cieľom výcviku bolo zamerať sa na nácvik správnej techniky lyžovania, jej stabilizovania až po zdokonaľovanie. Na konci kurzu každý žiak dokázal kontrolovane zjazdiť zjazdovku Záhradište, zvládol jazdu vlekom „POMA“ a takisto aj sedačkovú lanovku. Žiaci si okrem lyžiarskych vedomostí a zručnosti odniesli domov aj množstvo skvelých zážitkov, ktoré neboli len z priamej činnosti na svahu, ale aj z rôznych aktivít v čase voľna.

            Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým žiakom za ich snahu a dobrú náladu, ktorou nás zahŕňali. Samozrejme veľké poďakovanie patrí aj našim inštruktorom: Mgr. Stanislavovi Polomskému, Mgr. Lucii Orlaiovej, Mgr. Henriette Eibnerovej a pani zdravotníčke: Milene Imreovej, ktorá hojila rany či boľavé kolená počas kurzu.

            Mgr. Vladimír Lipiansky - vedúci LVVK 2024 Donovaly

          • MAREC - MESIAC KNIHY

          • Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich majú odložené nielen v poličke, ale aj v srdci. V ŠKD Lienka sme sa venovali obľúbeným knihám a tomu, čo pozitívne nám kniha prináša. Dozvedeli sme sa, že marec – mesiac knihy je na počesť pána Mateja Hrebendu Hačavského, ktorý zachraňoval knihy pred pálením, vyhodením, čo roztrhaním a tým sa pričinil o vybudovanie knižníc. Žiaci boli tvoriví a ich výtvormi sme ozdobili nástenku, ktorá  žiakom pripomína, že marec je mesiacom knihy.

             Mgr. Jana Chamuľová, sociálna pedagogička

          • 🎨 VALENTÍNSKY POZDRAV 🎨 VÝTVARNÁ SÚŤAŽ 🎨

          • 🎨 Valentínka sa stala pre nás opäť výhrou... Tak ako aj vlani i tento rok sa žiaci špeciálnej triedy 7.- 8.- 9. ročníka zapojili do výtvarnej súťaže a vyhrali prvé miesta vo svojej kategórii. ZŠ LEHNICE okr. Dunajská Streda vyhlásila výtvarnú súťaž, kde sa zapojilo osem ŠZŠ a špeciálnych tried z Lehníc, Dunajskej Stredy, Šamorína, Lučenca, Lovinobane aj ZŠ s MŠ Hany Ponickej z Haliče.  Zo 115 valentínskych pozdravov patrili naše medzi tie najkrajšie. Žiaci získali nasledovné umiestnenia: v III. kategórii 1. miesto: Denis Farkaš, 1. miesto Ivan Oláh. Mimoriadna cena riaditeľky ZŠ LEHNICE za nápaditosť a tvorivosť: 2. miesto: Emanuel Baran, 2. miesto: Gabriel Berky. Pochvalné listy: Roman Baran (Momo),  Roman Baran (Pišťuka). Žiaci sa potešili diplomom, pochvalných listom a nemalú radosť mali aj z hodnotných cien: MP slúchadlá, knihy, fixky a hry.  Výhercom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie zapájanie sa a vzájomnú kooperáciu vo výtvarných sutažiach  v rámci Slovenska.                          

            Mgr. Zuzana Končošová DiS. art

          • 🤠NA DIVOKOM ZÁPADE 🤠 KONCERT ŽIAKOV TO a LDO SZUŠ 🤠

          •  🤠 28. február 2024 bol dňom kedy naši žiaci tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ odovzdali darček v podobe koncertu s názvom Na divokom západe. Koncert venovali svojim spolužiakom, kamarátom z MŠ, pani učiteľkám i pánom učiteľom a všetkým prítomným divákom. Ďakujeme za úžasné publikum🤠

          • Štoplíkov hlások

          • 27.februára 2024 ZŠ s MŠ Hany Ponickej zorganizovala prvý ročník speváckej sútaže Šoktoplíkov hlások.            Súťaže sa zúčastnili spevácke zoskupenia z MŠ Vidiná, Tomášovce a Halič. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že sme mohli spolu prežiť krásny umelecký zážitok.


          • Hviezdoslavov Kubín 1. stupeň

          • Dňa 28.2.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín - 1. stupeň. Zúčastnilo sa ho 32 žiakov. Všetci recitátori boli úžasní. Ďakujeme