• ❄️BENEFIČNÝ KONCERT V HALIČI ❄️

          • ❄️ 17.decembra 2023 sa sála KD v Haliči rozozvučala krásnymi vianočnými melódiami, pesničkami, básňami, tancom i hovoreným slovom. Na koncerte vystúpili deti z materskej školy, žiačky tanečného odboru SZUŠ Halič, Hudobno spevácka skupina Haličan a mladí speváci a hudobníci Ninka Ďuricová a Lukáš Janšto. Výťažok z koncertu bol venovaný ZŠ s MŠ Hany Ponickej v Haliči . Ďakujeme za krásny umelecký zážitok. ❄️

          • Vianoce prichádzajú

          • Advent a Vianoce boli súčasťou nášho vyučovania v piatok 15.12. v 3.A triede. V rámci neho si žiaci šikovnými prštekami  vyrobili krásne ikebany, ktoré budú zdobiť detské izby počas nasledujúcich vianočných sviatkov.

            Mgr. Monika Gáborová

          • ❄️LUCIE V ŠKD❄️

          • V kalendári je 13. december sviatkom svätej Lucie. Tento magický dátum v minulosti sprevádzali rôzne zvyky, tradície a obyčaje. Najznámejším zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie bosoriek zahalených v bielych plachtách po chalupách, ktorých úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia. Aj my  sme si pripomenuli zvyky a tradície na sviatok svätej Lucie. Dievčatá zahalené v bielom s pierkom v ruke povymetali všetky kúty v našej škole. Deti a pani vychovávateľky ŠKD❄️
          • VIANOČNÉ TRIEDNE PREHRÁVKY PRE RODIČOV HO KLAVÍR🎹 a LDO 🎭

          • 13.decembra 2023 sa v triede HV v Haliči konali vianočné triedne prehrávky žiakov HO SZUŠ - klavír a žiakov LDO SZUŠ  elokovaného pracoviska v Haliči. Vianočný darček v podobe klavírnych skladbičiek a scénok bol určený rodičom našich klavíristov a hercov. 🤗
          • 🎅MIKULÁŠ v OBCI a PREDAJNÁ AKCIA ŠKD😇

          • Dňa 10.12.2023 spestril Podzámocké námestie v Haliči okrem krásneho Betlehemu aj príchod Mikuláša. Na Mikuláša, čerta a anjela čakalo veľa detičiek.  Mikuláša potešili deti z MŠ s krásnymi básničkami a najmenší tanečníci z TO SZUŠ Mikulášovi zaspievali a zatancovali. Mikuláš všetky deti odmenil mikulášskými balíčkami. Podzámockým námestím sa šírili rôzne vône. Nechýbala vôňa sladkých a slaných lokší, punču, trubičiek a rôznych ďalších maškŕt. V predajných stánkoch si všetci návštevníci námestia mohli zakúpiť rôzne dekorácie do svojich domovov.  Na predajnej akcií sme nechýbali ani my. V stánku ŠKD sme ponúkali dekorácie v podobe ozdôbok na stromček, stojaté ozdoby snehuliaky, stromčeky, anjelov.... Ďakujeme všetkým, ktorí podporili náš ŠKD🤗

          • Mikulášsky turnaj vo futbale žiakov 6.-9. ročníka

          • V piatok 8.12.2023 sme zorganizovali turnaj vo futbale pre žiakov II.stupňa. Turnaj sa preto niesol v Mikulášskom duchu a pre deti sme pripravili aj malé pohostenie - guľáš, vianočný punč a na záver aj sladké pokušenie. Šesť zmiešaných družstiev sme vytvorili zo žiakov 6.,7., 8. a 9. ročníka a v každom družstve hralo jedno dievča. Celkovo tak bolo zapojených do akcie 30 žiakov. Dnes sa nehralo o medaily, ale výhra bola jasná - víťazné družstvo bude hrať proti tímu učiteľov. Po úvodnom príhovore p. riaditeľa sme si povedali  pravidlá a mohol padnúť prvý výkop. Všetko išlo podľa plánu, zápasy boli plné emócií, ale to už k športu patrí, nie vždy sa darí. Nakoniec vyhralo družstvo „zelených“ a tak sa žiaci Miroslav Boháč, Jakub Budáč, Simon Horniak a Sára Mária Fízeľová stretnú v zápase proti tímu učiteľov. Dátum stretnutia zverejníme včas, aby bola účasť aspoň taká ako v dnešný deň.

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí pomohli pri organizovaní Mikulášskeho turnaja vo futbale.

          • MEDOVNÍČKOVO

          • Dňa 8.12.sa žiaci 1.A ocitli v  medovníkove. Čakala ich striga, Janko s Marienkou a samozrejme veeeľa úloh. Najatraktívnejšia však bola úloha - upiecť voňavé medovníčky, s ktorými nám prišli ochotne pomôcť šikovná  mamička a stará mamička. Patrí im naše veľké ĎAKUJEME. Radosť v detských očkách hovorila za všetko. Bol to skvelý voňavý deň.                                                                                                       

            Mgr. Monika Bernátová

          • Výstava Obri oceánov

          • Dnes navštívili žiaci 8.A triedy v rámci triednickej hodiny edukatívnu výstavu ,,Obri oceánov". Žiaci videli exponáty, ktoré sú dokonalou kópiou veľkých morských živočíchov v ich životnej veľkosti. Taktiež mali možnosť nahliadnuť do podmorského sveta pomocou virtuálnej reality a tiež si vypočuť hlasy a zvuky podmorských živočíchov. Výstava sa im veľmi páčila.

            Ing. Žaneta Bystrianska

          • 🎅MIKULÁŠ v ŠKD🎅

          • 🎅Ďakujeme, Mikuláš, za tie krásne chvíle, za darčeky od Teba, za úsmevy milé. Stretneme sa o rok zas, príď Mikuláš, medzi nás. 🎅6. decembra 2023 bol ten čarovný čas, keď do ŠKD prišiel Mikuláš🎅. S radosťou sme ho privítali, najkrajšie dary sme mu dali. Anjelinka s čertíkom nás pochválili, Mikulášikové maškrtky🍫🍭 každému chutili. Ďakujeme za všetko Mikulášik náš, tešíme sa na Teba, príď o rok zas. ❤️ Deti a pani vychovávateľky ŠKD🤗

          • Upevnenie vzťahov v triede

          • Našu triedu navštívila naša sociálna pedagogička Mrg. Jana Chamuľová. Na hodine si žiaci 1.B triedy hravovu formou upevnili návyky dobrého správania a posilnili pozitívnu klímu triedy. Na pamiatku nám ostala váza priateľstva, ktorá nám bude pripomínať, že sme jeden kolektív. 

            Mgr. Henrietta Eibnerová 

          • Mikuláš na 1. stupni

          • Vitaj svätý Mikuláš, aký veľký batoh máš.
            Nameraj nám z koša toho, nie málo, no radšej mnoho.
            Ja som žiačka dobrá veľmi, aby darček neušiel mi.
            Chcela by som také sane, čo keď človek sadne na ne,
            bielulinkým bielym snehom poletia aj hore brehom.

            Žiakov na prvom stupni dnes potešil svojou návštevou Mikuláš s pomocníkmi čertíkom a anjelikom. Touto návštevou vyčarili nielen úsmev u našich žiakov, ale ich aj obdarili sladkou odmenou, no zároveň, žiaci prekvapili peknou básničkou, pesničkou alebo výtvarným umením.

          • Náš kamarát v ŠKD

          • So žiakmi 2. ročníka v ŠKD Lienka sme sa venovali téme priateľstva a dobrých vzájomných vzťahov pomocou kamaráta Sobka Robka, ktorého sme potešili svojimi výtvormi.

            Mgr. Jana Chamuľová (sociálna pedagogička)

          • Vyhodnotenie zberu gaštanov

          • Gaštan spadol, gaštan spadol, na zelenú trávičku, hopsa - rasa, hopsa - rasa, už  je v mojom košíčku. Zahrám sa na kúzelníka, čáry - máry, tralala, urobím si panáčika, to je skvelá zábava. Pridajte sa všetky deti, budeme sa radovať, hopsa - rasa, hopsa - rasa, veselo sa zabávať. To, že sa naše deti pridali, svedčí to, koľko sme ich nazbierali. Tento školský rok sme spoločne nazbierali 3106 kg gaštanov. Všetkým, ktorí sa do zberu zapojili veľmi pekne ďakujeme.

            Bc. Monika Černáková

          • ŠKOLSKÉ KOLO ANGLICKEJ OLYMPIÁDY ÚSPEŠNE ZA NAMI

          • Už každoročne sa na našej škole stretávajú žiaci, pre  ktorých je angličtina nielen povinným vyučovacím cudzím jazykom, ale majú k nej oveľa bližší vzťah a radi si preveria svoje vedomosti súťaživou formou. Nebolo tomu ináč ani v tomto školskom roku.

            Dňa 30.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo postupovej jazykovej súťaže Olympiáda v anglickom jazyku. Ide o postupovú súťaž pre talentovaných žiakov, ktoré svoje schopnosti a jazykové zručnosti rozvíjajú nielen na hodinách anglického jazyka, ale aj vo svojom voľnom čase či už počúvaním hudby, pozeraním videí a filmov, čítaním kníh, písaním i rozprávaním s priateľmi v angličtine na sociálnych sieťach alebo návštevou jazykových kurzov. Tohtoročného kola sa zúčastnilo 12 žiakov 5. – 9. ročníka, ktorí súťažili v troch kategóriách. 

            Žiaci súťažili v písomnej a ústnej časti. Písomná časť pozostávala  z testov zo slovnej zásoby, gramatiky, čítania s porozumením a posluchu s porozumením.V ústnej časti súťažiaci museli využiť aj svoju fantáziu a vytvoriť príbeh na základe obrázka. Okrem toho sa preskúšali v hraní rolí vo dvojiciach na danú situáciu. Prvé miesta získali žiaci Michal Lenč, Vanessa Gondová a Kristína Marková. Medzi veľmi úspešných žiakov patria Ela Udvardyová, Jakub Rác, Gabriela Repecká,  Zora Poliaková, Tamara Hrnčiarová, Viliam Marko. 

            Keďže ide o postupovú súťaž, víťazi jednotlivých kôl – žiaci na prvých miestach, postupujú do okresného a krajského kola, ktoré sa budú konať v januári a vo februári 2024.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách.


          • Dezinformáciám sme povedali jasné NIE❕

          • V rámci preventívnych aktivít sa na druhom stupni našej školy konali prednášky a aktivity DEZINFOTOUR organizácie Europe Direct Lučenec. Žiaci 8. a 9. ročníka následne otestovali svoje vedomosti v odhaľovaní dezinformácií a budú vedieť rozlišovať zavádzajúce informácie na internete👏. Tešíme sa na ďalšie zaujímavé prednášky.

          • 🖋️📃PÍŠEME SI LISTY S KAMARÁTMI ŠKD BREZNO 📄🖋️

          • 📄🖋️ Hovorí sa, že ručne písané listy Vás nielen naučia pracovať s emóciami, ale podporujú tiež kreativitu. Nič lepšie nevyjadrí naše pocity ako perom písané myšlienky. A pomyslime na radosť, akú spôsobíme človeku, ktorý tento list dostane. Takúto radosť spôsobili aj listy od našich kamarátov ŠKD ZŠ s MŠ Mazorníkovo v Brezne. Spoločne sme si listy prečítali. Kamaráti nám písali o svojom ŠKD, čo majú radi, ktoré hry hrávajú, o svojich záľubách, o svojom meste. V škole majú tri oddelenia ŠKD ako máme my v našej škole. Každé oddelenie písalo osobitné listy pre každé naše oddelenie ŠKD. Aj my sme sa pustili do písania. Deti prvého ročníka nakreslili kamarátom krásne obrázky a napísali písmenká, ktoré už poznajú. Deti vyšších ročníkov, ktoré už písať vedia, kamarátom z Brezna napísali listy, v ktorých vyjadrili svoje myšlienky. Poďakovali sa kamarátom za ich listy a nezabudli na krásne obrázky. Už teraz sa tešíme na listy od našich kamarátov. 📄🖋️.

          • ŠTVRŤROČNÝ TRIEDNY SEMINÁR ŽIAKOV SZUŠ HALIČ 🎭🎹🎻🎶💃

          • Dňa 24. novembra 2023 sa v triede HV v Haliči konal štvrťročný triedny seminár žiakov elokovaného pracoviska SZUŠ v Haliči. Na seminári sa prezentovali žiaci HO - klavír, flauta, husle a gitara, žiaci LDO so scénkami Gizka, Zlatá priadka a Hrnček var a najmenší tanečníci TO s tanečnou choreografiou Snehuliačik. Hosťom triedneho seminára bola pani riaditeľka SZUŠ Lučenec Opatová. Ďakujeme všetkým zúčastneným za skvelé výkony a pani riaditeľke za návštevu.

          • Haličský Štoplík

          • Dňa 24.11.2023 sa konal ďalší ročník recitačnej a výtvarnej súťaže Haličský Štoplík. Žiaci 1. a 2. stupňa predviedli svoj talent, za ktorý boli ocenení. Špeciálnu cenu Matice slovenskej priniesla jej zástupkyňa pani Lörencová. Víťazom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník.

          • 🎨ÚSPECHY NAŠICH VÝTVARNÍKOV🎨VO SZUŠ🎨

          • 🎨Celoslovenská súťaž PERMONÍCI v Banskej Štiavnici 2.miesto - Peter Nodžák 2.A, Martin Nodžák 1.A a 2..miesto  Tamara Pitoňáková 1.A 🎊🎉Medzinárodná súťaž Raimbow v Rumunsku 2.miesto - Vivien Nátonová 5.A.🎊🎉 GRATULUJEME🎨