• MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 1. stupňa zapojili do obľúbenej celosvetovej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN.

            Tešíme sa, že máme na škole toľko matematických nadšencov.

          • UČÍME SA O RASTLINÁCH

          • V rámci projektového vyučovania sa  žiaci 1.B triedy oboznamovali s rastlinami. V triede, na hodinách rôznymi formami, potom na lúke, kde vyhľadávali rôzne rastliny, porovnávali ich s obrázkami v atlasoch a snažili sa ich správne určiť. Táto činnosť deti zaujala a zároveň nadobudli nové vedomosti o rastlinách.

            Mgr. B Hochholczerová

          • 🚙DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY v ŠKD 🚌

          • Ide auto po ceste, milé deti, kdeže ste? Stojíme na chodníčku, čakáme na mamičku. Tú-tú-tú, už je auto tu. 🚙 Minulý týždeň v ŠKD patril téme dopravné prostriedky. Naučili sme sa pesničku, prečítali rozprávku, vyrobili dopravné prostriedky z papiera, vytvorili spoločné projekty. 🚙Či sa nám podarili, posúďte sami. 😉

          • VÝROBA PAPIERA

          • V rámci projektového dňa sa štvrtáci opäť zamýšľali nad dôležitosťou recyklácie. Vyskúšali si ako sa dá starý, pre nás nepotrebný papier využiť na výrobu nového. O tom, že tento deň bol vydarený a  zaujímavý  svedčia nasledovné fotky.

            Mgr. Monika Bernátová

          • Turistika na Budinú

          • Najlepší "školský" deň! Tak označil Branko, žiak 2.A triedy sobotu 20.5.2023. Vtedy sme si urobili spolu s rodičmi turistický výlet spojený s opekačkou na Budinú. Ráno, pokým sme sa všetci zišli, stihli sme absolvovať horolezeckú prehliadku Kamenných vrát. Potom sme vybehli na Jasenie, kde nás čakal krásny výhľad na okolitú prírodu, Javor, Ružinú, Poľanu, Ostrôžky, zasnežené vrcholky Nízkych Tatier i maďarský Karancs. Potom sme sa už ponáhľali rozložiť oheň, aby sme si pochutnali na opekaných, aj iných dobrotách. Ďakujem rodičom, že si našli čas a venovali sobotné predpoludnie spoločnému stretnutiu aj mimo školy.

            Triedna učiteľka Mgr. Monika Gáborová

          • Hrachovský plameň

          • Včera sa naše dievčenské žiacke družstvo prvýkrát zúčastnilo súťaže Hrachovský plameň. V disciplínach požiarny útok CTIF a štafeta našim dievčatám len veľmi tesne ušlo prvé miesto. V disciplíne požiarny útok s vodou boli však najrýchlejšie a z tejto disciplíny si odniesli pohár za 1. miesto. Po sčítaní obidvoch častí súťaže sa v kategórii dievčat umiestnili celkovo na 1. mieste a odniesli si aj putovný pohár. 

          • Beseda a kvíz s hercom a moderátorom Dušanom Ambróšom

          • Náš inkluzívny tím priniesol vedomostnú súťaž pre žiakov 5., 6. a 7.ročníka. Naše pozvanie prijal sympaťák, skúsený moderátor, divadelný a televízny herec Dušan Ambróš, ktorý je známou tvárou vedomostnej súťaže televízie Joj RISKUJ a herec v seriáli NEMOCNICA. Žiakom sa formou besedy predstavil v prvej polhodinke a následne odmoderoval kvíz pre našich žiakov. Trojčlenné družstvá si mohli schuti zasúťažiť, pričom ostatní ich spolužiaci si vyskúšali rolu obecenstva a neúnavne ich povzbudzovali. Táto zábavno-vedomostná súťaž bola pre žiakov príjemným spestrením dnešného dňa, pri ktorom si mohli overiť svoje vedomosti v rôznych oblastiach a zároveň sa stretnúť s populárnou osobnosťou televíznej obrazovky.

            Inkluzívny tím

          • Okresné kolo v atletike žiačok

          • Vo štvrtok 11. mája sa uskutočnilo okresné kolo Školskej atletiky žiačok 5.-9. ročníka, na ktorom nás reprezentovalo družstvo dievčat v zložení Sára Mária Fízeľová, Vanesa Jenátová, Nina Laššanová, Alexandra Očovanová, Daniela Horniaková a Hana Udvardyová. Naše dievčatá na športovom areál pri ZŠ L. Novomeského Lučenec  si postupne zmerali sily v disciplínach Hod vortexom, Beh na 60 metrov, Beh na 800 metrov a skok do diaľky. Najlepšie umiestnenie dosiahla Sára Mária Fízeľová 1. miesto v hode vortexom, no toto jediné víťazstvo a ďalšie umiestnenia však nestačili na postup na krajské kolo družstiev.

          • ❤️MAMIČKÁM❤️

          • ❤️ Nesiem Ti ruže, mamička moja, lebo dnes veľký sviatok máš. Keď sa nám oči potichu spoja, želanie bez slov rozoznáš. Dnes, 14.mája 2023, zazneli v sále KD v Haliči tie najkrajšie piesne, básne, scénka a tance venované mamičkám k  ich veľkému sviatku Dňu matiek. Svojím vystúpením potešili mamičky žiaci TO a LDO navštevujúci SZUŠ v Haliči❤️. Svojou krásnou básňou zahriali pri srdiečkach aj žiaci 4.A triedy.❤️ Všetkým mamičkám vyjadril vďaku aj pán starosta obce.❤️ Úsmev na tvárach mamičiek a radosť v očiach vyčarili aj deti z MŠ a hudobného krúžku z MŠ.❤️ Na maminky čakali aj krásne zdobené medovníčky.❤️MAMIČKY NAŠE❤️ ĎAKUJEME ZA VŠETKO❤️ 

          • SVETOVÝ DEŇ RODINY

          • 15. mája si každoročne pripomíname Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. A tento deň sme si pripomenuli s našimi žiakmi v školskej družine aktivitou zameranou na dôležitosť rodiny, kde sa žiaci dozvedeli niečo viac o rodine,  jej význame a úlohe. Rodina tvorí dôležitú súčasť života každého z nás. V prostredí rodiny sa delíme so svojimi radosťami, ale aj bolesťami a sme schopní prekonávať životné prekážky. V rodine dozrievajú predstavy mladého človeka o živote a formuje sa základný rebríček hodnôt dôležitý pre celý život. Rodina je školou ľudskosti, v ktorej sa učíme vzájomnej láske a úcte a službe slabším. Preto je rodina nenahraditeľná. Aj škola nám pripomína rodinu lebo tu trávime veľkú časť nášho dňa, budujeme si v nej priateľstvá, vzťahy a mnoho zážitkov sa odohráva tiež v školskom prostredí, pretože aj škola nás spája ako jednu veľkú rodinu.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            Sociálna pedagogička

          • ❤️NAŠIM MAMIČKÁM❤️ŠKD❤️

          • ❤️Za Tvoju nehu mamička, za Tvoju veľkú lásku, za starosť  bozky na líčka, za každú pribudnutú vrásku, na Tvojej tvári, na dlaniach, čo zrobené sú celé, nech táto malá básnička, tlmočí vďaky tisíceré. ❤️

          • 🎼SLÁVIK SLOVENSKA🎶

          • Dňa 10.mája 2023 sa konalo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Našu školu reprezentovali Sára Mária Fízeľová 7.A, Jakub Budáč 6.A a Michaela Koklesová 2.A. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu. 🎶

          • Svetový deň Pohybom k zdraviu

          • Svetový deň Pohybom k zdraviu bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), pripomíname si ho od roku 2002. Tento deň je zameraný na zvýšenie povedomia verejnosti o význame pravidelnej pohybovej aktivity a jej benefitoch pre zdravie. Poukazuje tiež na nedostatočnú fyzickú aktivitu ako jeden z hlavných rizikových faktorov rôznych ochorení. So žiakmi 6.B triedy sme si tento deň pripomenuli prednáškou spojenou s besedou pomocou powerpointovej prezentácie o zdravom životnom štýle, o tom, že pohyb a šport je pre nás dôležitý a je prínosom. Hodinu spestrila aj aktivita a vytvorenie spoločnej práce. Cieľom hodiny bola motivácia žiakov k pohybovej a športovej činnosti, uvedomenia si dôležitosti pohybu a pozitívny vzťah k športovaniu.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            sociálna pedagogička

          • Návšteva pekárne

          • Počas dnešného projektového vyučovania sme navštívili my žiaci 3.B spolu so spolužiakmi zo špeciálnej triedy našu pekáreň v Haliči. Vo vlastivede sa učíme o našej obci, preto sme si vybrali na exkurziu pekáreň. Výrobky, ktoré pečie sú známe široko - ďaleko, tak sme chceli vedieť a vidieť viac. Na exkurziu sme cítili vábivú vôňu čerstvého pečiva, pán majiteľ nám dopodrobna priblížil pracovný postup výroby rôznych druhov chrumkavých chlebíkov. Videli sme pracovníkov ako chystali cesto, jeho prípravu a váženie do ošatiek, a samozrejme aj pečenie a vyberanie chlebov z pece na 260 stupňov vyhriatej! Mali sme obrovský zážitok z týchto nových poznatkov a veľkú radosť z darovaných chlebíkov, na ktorých sme si chrumkavo pochutnali. Srdečne ĎAKUJEME za tento krásny zážitok majiteľom a pracovníkom pekárne Halič.

          • Majstrovstvá okresu vo florbale

          • Po dlhšom čase sme sa tento rok zúčastnili majstrovstiev okresu vo florbale chlapcov a dievčat. Aj v tomto športe, ktorý je pre našu školu netradičný, sme sa v silnej konkurencii nestratili. Chýbajúce skúsenosti nás pripravili aj o lepšie umiestnenie, ale získali sme cenné skúsenosti do budúceho roka.   

            Dievčatám aj chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Beh mládeže o Pohár Domu Matice slovenskej

          • Už tradične sme sa zúčastnili aj Behu o pohár Domu Matice slovenskej. Sebastián Oláh obsadil v kategórii prípravka chlapci 3. miesto. V kategórii mladších žiačok sme získali tímovo 2. miesto a v kategórii starších žiačok 3. miesto.   

            Dievčatám aj chlapcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Futbalové turnaje

          • V apríli sme sa zúčastnili viacerých futbalových turnajov. Dievčatá v okresnom kole mladších žiačok obsadili krásne 3. miesto. Chlapci v konkurencii 11 škôl z okresu obsadili 4. miesto. Naši žiaci a žiačky prvého stupňa sa zúčastnili McDonanld´s Capu, kde sa im žiaľ nepodarilo dosiahnuť lepší výsledok.

            Dievčatám aj chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Deň Zeme 2023

          • Tento deň si už tradične zapisujeme do plánu akcií v našej škole. Hoci sme ho kvôli nepriaznivému počasiu museli presunúť o týždeň neskôr neovplyvnilo to naše aktivity. Triedy 1. stupňa sa stretli s „Múdrou sovou“ a s lesníkmi a poľovníkmi z nášho regiónu. Tí sa s nimi podelili o svoje zážitky, skúsenosti a vedomosti zo života zveri, ktorá žije v našom okolí. Aj 2. stupeň si doplnil vedomosti o živej a neživej prírode pomocou pripravených edukačných blokov z oblasti Biológie (p.uč. Bystrianska), Geografie (p. uč. Marková) a z Fyziky (p. uč. Galád). Program jednotlivých blokov pripravili vyučujúci v spolupráci so žiakmi. Po následnej besede s lesníkmi a poľovníkmi sme sa venovali prácam v okolí školy. Práce boli zamerané najmä na skrášlenie nášho areálu. Išlo väčšinou o jarné práce (čistenie trávnatých plôch, ošetrovanie stromov po jarnom reze, maľovanie prvkov detského ihriska, výsadba na políčku a odstraňovanie nežiadúcich drevín v areáli). Aj takýmto spôsobom sa snažíme u detí vybudovať vzťah k svojmu okoliu a zveľaďovať ho. Žiaci 8.A triedy v tento deň absolvovali exkurziu do Strednej odbornej školy v Želovciach,  s ktorou naša škola nadviazala dobré a užitočné vzťahy.

            Mgr. Ľuboslav Galád

          • 🐑NA TOM NAŠOM DVORE🐕ŠKD🐈

          • Minulý týždeň sme sa s deťmi v ŠKD preniesli na gazdovský dvor🐑. Prečítali sme si krásny príbeh O králikovi z klobúka🐇, ktorý nás naučil čo všetko je dôležité, keď chceme mať domáce zvieratko. Staršie deti pripravili pre mladších kamarátov pracovné listy o domácich zvieratkách🐓, ktoré potom vyhodnotili. Navštívili sme gazdovský dvor🐑🐈. Vyrobili sme si zvieratká z rôznych materiálov🐎🐄. V závere týždňa čakalo na deti prekvapenie.🤗Prišla medzi nás Lucka s fenkou Amy🐕Predviedli nám poslušnosť, rôzne triky a privolávačku. Na záver si deti s Amy parádne zasúťažili. ❤️ 

          • Naše zvieratká

          • Tento projektový deň  v 3.A sa tešil veľkej obľube, lebo si žiaci mohli doniesť do školy svoje obľúbené zvieratko. Zo zvieratiek  sa nielen tešili, ale zároveň sa o nich učili. Na  Sjl tvorili o nich vety a hľadali slovné druhy vo vetách, na MAT riešili o nich slovné úlohy. Na internete  hľadali a čítali nové zaujímavé informácie, ktoré ešte o nich nevedeli. Na záver si o nich písali a kreslili do zošitov.