• ❤️VYSTÚPENIE NAŠICH NAJMENŠÍCH TANEČNÍKOV a HERCOV v LUPOČI❤️

          • Posielame k MDŽ prvé jarné kvety, pohoda a šťastie pre Vás v nich letí. Nech sa splní každý Váš sen, prajeme Vám s láskou v krásny Deň žien. ❤️ 8.marca 2024 sme obdarovali basničkou a tancom všetky dámy v obci Lupoč. Ďakujeme za pozvanie, pohostenie a skvelé publikum. 😘

          • Pomôžte škole a darujte nám 2%

          • Vážení rodičia!
            Dovoľujeme si Vás osloviť za účelom možnosti poukázania 2% z Vašich daní pre občianske združenie „AMOS“, ktoré pôsobí pri Základnej škole Hany Ponickej v Haliči. Podľa zákona č.561/2001 sa môže každý občan rozhodnúť o tom, ktorému združeniu, či nadácii poskytne sumu 2% zo svojich zaplatených daní v minulom kalendárnom roku. Jedná sa teda o čiastku z financií, ktoré Vám už boli ako dane z príjmu vlani odvedené do štátnej pokladne.

            Občianske združenie „AMOS“ je nezisková organizácia, ktorá si vo svojom štatúte vytýčila za hlavný cieľ pomôcť Základnej škole Hany Ponickej v Haliči v tak dôležitej oblasti akou určite vzdelávanie je. Nie je žiadnym tajomstvom, že za posledné roky je školstvo každoročne finančne podhodnotené a pridelené prostriedky v žiadnom prípade nedovoľujú ani najzákladnejšie dovybavenie učebnými pomôckami. Práve preto sa členovia menovaného združenia rozhodli využiť ponúkanú možnosť a požiadať Vás o poskytnutie spomínanej, aj keď nepatrnej čiastky z Vašich zaplatených daní.

            Talčivo na stiahnutie: Vyhlásenie 2% 2023

          • UČÍME SA SO ZVIERATKAMI

          • Žiaci 2.B triedy si na pomoc pri vyučovaní zavolali zvieratká. Tie im usilovne pomáhali pri písaní, ale aj pri počítaní. Deti sa ocitli v koži zvierat ( kozliatok) a vyskúšali si, aké to je, keď neposlúchajú svoju mamičku. Na záver si každý vymaľoval a vymodeloval svoje obľúbené zvieratko.

            Mgr. B. Hochholczerová

          • V ROZPRÁVKOVE

          • V 1.A triede sa zišli princezné, zvieratká, rytier, kráľ, včielka  a iné rozprávkové postavičky, ktoré s nadšením čítali, tvorili, predvídali, dramatizovali...ale hlavne sa hravou formou  učili pracovať s knihou a textom.

            Zažili sme krásny rozprávkový deň.

            Mgr. Monika Bernátová

          • Lyžiarsky výcvik 2024 - Donovaly

          • V dňoch 4.3.2024 - 8.3.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly. Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín podľa lyžiarskych zručností - 1 lyžiarska skupina a 3 nelyžiarske skupiny.

            Okrem praktického lyžiarskeho výcviku sa žiaci venovali aj spoločným aktivitám, ktoré boli zamerané ako na teoretickú prípravu lyžovania, tak aj na ich vedomosti a zručnosti z iných oblastí. Cieľom výcviku bolo zamerať sa na nácvik správnej techniky lyžovania, jej stabilizovania až po zdokonaľovanie. Na konci kurzu každý žiak dokázal kontrolovane zjazdiť zjazdovku Záhradište, zvládol jazdu vlekom „POMA“ a takisto aj sedačkovú lanovku. Žiaci si okrem lyžiarskych vedomostí a zručnosti odniesli domov aj množstvo skvelých zážitkov, ktoré neboli len z priamej činnosti na svahu, ale aj z rôznych aktivít v čase voľna.

            Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým žiakom za ich snahu a dobrú náladu, ktorou nás zahŕňali. Samozrejme veľké poďakovanie patrí aj našim inštruktorom: Mgr. Stanislavovi Polomskému, Mgr. Lucii Orlaiovej, Mgr. Henriette Eibnerovej a pani zdravotníčke: Milene Imreovej, ktorá hojila rany či boľavé kolená počas kurzu.

            Mgr. Vladimír Lipiansky - vedúci LVVK 2024 Donovaly

          • MAREC - MESIAC KNIHY

          • Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich majú odložené nielen v poličke, ale aj v srdci. V ŠKD Lienka sme sa venovali obľúbeným knihám a tomu, čo pozitívne nám kniha prináša. Dozvedeli sme sa, že marec – mesiac knihy je na počesť pána Mateja Hrebendu Hačavského, ktorý zachraňoval knihy pred pálením, vyhodením, čo roztrhaním a tým sa pričinil o vybudovanie knižníc. Žiaci boli tvoriví a ich výtvormi sme ozdobili nástenku, ktorá  žiakom pripomína, že marec je mesiacom knihy.

             Mgr. Jana Chamuľová, sociálna pedagogička

          • 🎨 VALENTÍNSKY POZDRAV 🎨 VÝTVARNÁ SÚŤAŽ 🎨

          • 🎨 Valentínka sa stala pre nás opäť výhrou... Tak ako aj vlani i tento rok sa žiaci špeciálnej triedy 7.- 8.- 9. ročníka zapojili do výtvarnej súťaže a vyhrali prvé miesta vo svojej kategórii. ZŠ LEHNICE okr. Dunajská Streda vyhlásila výtvarnú súťaž, kde sa zapojilo osem ŠZŠ a špeciálnych tried z Lehníc, Dunajskej Stredy, Šamorína, Lučenca, Lovinobane aj ZŠ s MŠ Hany Ponickej z Haliče.  Zo 115 valentínskych pozdravov patrili naše medzi tie najkrajšie. Žiaci získali nasledovné umiestnenia: v III. kategórii 1. miesto: Denis Farkaš, 1. miesto Ivan Oláh. Mimoriadna cena riaditeľky ZŠ LEHNICE za nápaditosť a tvorivosť: 2. miesto: Emanuel Baran, 2. miesto: Gabriel Berky. Pochvalné listy: Roman Baran (Momo),  Roman Baran (Pišťuka). Žiaci sa potešili diplomom, pochvalných listom a nemalú radosť mali aj z hodnotných cien: MP slúchadlá, knihy, fixky a hry.  Výhercom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie zapájanie sa a vzájomnú kooperáciu vo výtvarných sutažiach  v rámci Slovenska.                          

            Mgr. Zuzana Končošová DiS. art

          • 🤠NA DIVOKOM ZÁPADE 🤠 KONCERT ŽIAKOV TO a LDO SZUŠ 🤠

          •  🤠 28. február 2024 bol dňom kedy naši žiaci tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ odovzdali darček v podobe koncertu s názvom Na divokom západe. Koncert venovali svojim spolužiakom, kamarátom z MŠ, pani učiteľkám i pánom učiteľom a všetkým prítomným divákom. Ďakujeme za úžasné publikum🤠

          • Štoplíkov hlások

          • 27.februára 2024 ZŠ s MŠ Hany Ponickej zorganizovala prvý ročník speváckej sútaže Šoktoplíkov hlások.            Súťaže sa zúčastnili spevácke zoskupenia z MŠ Vidiná, Tomášovce a Halič. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že sme mohli spolu prežiť krásny umelecký zážitok.


          • Hviezdoslavov Kubín 1. stupeň

          • Dňa 28.2.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín - 1. stupeň. Zúčastnilo sa ho 32 žiakov. Všetci recitátori boli úžasní. Ďakujeme

          • Naša trieda číta

          • Triedne knižnice sú nástroj, ako čo najľahšie spájať deti s knihami a preto sa ZŠ s MŠ Hany Ponickej zapojila do projektu "Naša trieda číta". Žiaci sa z nových kníh veľmi tešia a veríme, že ich týmto spôsobom motivujeme k častejšiemu čítaniu kníh.

          • ŠAŠKOVINKY V 1.A

          • 14.2. bola 1.A trieda plná šaškov a šaškoviniek - šaškovské počítanie, čítanie, tvorenie, súťaženie, tancovanie, občerstvenie....to bolo radosti a zábavy. Navštíviť nás prišli aj predškoláci z MŠ, ktorým sa u nás veľmi páčilo. Bol to krásny a veselý, šaškovský deň.

            Mgr. Bernátová Monika

          • VŠETKOVEDKO, YPSILON

          • Aj tento školský rok sa až 26 žiakov 1. stupňa zapojilo do celoslovenských vedomostných súťaží VŠETKOVEDKO a YPSiLON, kde dosiahli veľmi pekné umiestnenia.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!

          • E-shop pre našu školu

          • Do 28.2. pripravila firma Schools United pre našu školu zaujímavý e-shop s viac ako 50-timi produktami pre deti i dospelých, ktoré prezentujú našu školu. Ak si ho chcete pozrieť poprípade niečo z neho objednať, nájdete ho na odkaze www.kraloveskoly.cz/zshalic.

          • ♥ Valentínska pošta ♥

          • Aký by to bol deň sv. Valentína, keby všade navôkol nebolo cítiť atmosféru lásky, priateľstva, vďaky! K tomuto dňu neodmysliteľne patrí srdce a tých srdiečok bolo na sv. Valentína i na našej škole neúrekom. Tie červené, papierové, sa vynímali na Valentínskej pošte žiakov a učiteľov našej školy, kde žiaci preukázali svoju tvorivosť. Valentínska pošta sa dostala k svojim majiteľom a rozžiarila nejedne očká. Niečo milé a sladké sme si mohli všetci zakúpiť v našom Valentínskom kútiku, kde sme mohli urobiť radosť sebe alebo svojím blízkym. Všetkým, ktorí navštívili náš Valentínsky stánok zo srdca ĎAKUJEME, výťažok z dnešného dňa bol venovaný na podporu našej školy.  

            Touto cestou školský podporný tím ĎAKUJE za pomoc a spoluprácu pri realizácii bufetárke Danke, vychovávateľkám ŠKDpani učiteľke Veronike Milkovej.

             

            Školský podporný tím

          • 🎊ZVYKY a TRADÍCIE NA FAŠIANGY🎉 ŠKD🎊

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide......... Fašiangy boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Sú obdobím prechodu od zimy k jari, od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Pôvodne boli Fašiangy známe ako mjasopust, ktorý označoval koniec jedenia mäsa pred pôstom. Zvyky a obrady fašiangového obdobia symbolizovali činnosti na zabezpečenie úrody a plodnosti. Fašiangy taktiež označovali obdobie, ktoré ukončovalo priadky a za ktorým nasledovalo tkanie. V tomto období sa uskutočňovala aj väčšina svadieb.   Odohrávali sa rôzne zabíjačky či tanečné zábavy s vôňou zabíjačkových špecialít a smažených šišiek. Konali sa fašiangové sprievody s bláznivými maskami medveďa, turoňa, slameníka, sitárnika, ženícha, nevesty, koňa s jazdcom, mužov prezlečených za ženy. Všetky tieto masky tvorili aj náš detský, fašiangový sprievod školou. Oblečení v tradičných maskách sme sa vybrali po škole. Zavinšovali sme pánovi riaditeľovi, pani učiteľkám a pánom  učiteľom. Za naše vinše sme dostali sladkú výslužku . Naš sprievod končil v regio učebni, kde nám ukážkou pochovávania basy k fašiangon prispeli aj žiaci LDO SZUŠ. Veľké ďakujeme patrí aj pani Božke Hikkerovej za fajné, sladučké šišky..

          • Fašiangy v 4.A

          •  Posledný fašiangový deň si žiaci 4.A  vyučovanie   spestrili  karnevalovými maskami, fašiangovými úlohami a rôznými  šašovskými aktivitami. Nechýbali ani výborné fašiangové dobroty - klobásky, slaninka, jednohubky, muffíny a iné sladké dobroty, za ktoré ďakujeme starostlivým rodičom.

            Mgr. Mária Fajčíková

          • 🎉VYSTÚPENIE ŽIAKOV LDO 🎭 FAŠIANGY v HALIČI 🎉

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožúška zima mu bude. Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem, dajte mi slaninky, nech sa napasiem..... Aj táto ľudová pieseň spievaná na Fašiangy zaznela pri piatkovom fašiangovaní v Haliči. Vo štvrtok v OÚ prebiehala tradičná zabíjačka s prípravou fajných zabíjačkových špecialít. V piatok podvečer nás čakal fašiangový program, ktorého súčasťou boli aj naši žiaci LDO SZUŠ elokovaného pracoviska v Haliči. Po programe nasledovala fašiangová veselica spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít a fajných sladučkých šišiek. Ďakujeme za pozvanie, pohostenie a veselú zábavu

          • 👯‍♀️TANEČNÝ WORKSHOP s DIVADLOM ŠTÚDIO TANCA v BB 🎸

          • V stredu 7. februára 2024 sme sa s našimi najstaršími tanečníkmi a hercami zúčastnili workshopu Štúdia tanca v BB. Zažili sme parádne tanečno - hudobné predstavenie Punk Pajama Party, výrobu vlastných tričiek, skvelý workshop s tanečníkmi umeleckého súboru.Ďakujeme 👯‍♀️🎸🎶