• ZVEROPARK

          • ​​​​​​Koncoročný výlet Materskej školy 

             

            Tento slnečný deň sme si spríjemnili návštevou ZVEROPARKU v Žarnovici.

            Deti si mohli naplno užiť slnko ,zvieratká a zábavné atrakcie

            "Sláva nášmu výletu,

            nezmokli sme už sme tu"

          • Kurz ochrany života a zdravia (KOŽAZ)

          • Pár dní pred koncom tohto školského roka sa v areáli našej školy konal Kurz ochrany života a zdravia určený pre žiakov 2. stupňa. Témy kurzu boli zamerané na poskytnutie prvej pomoci, na civilnú ochranu, transport raneného, pohyb a pobyt v prírode a ako spestrenie bola aj streľba zo vzduchovky. Popri získavaní teoretických informácií si tak žiaci  mali možnosť prakticky overiť svoje schopnosti  a zručnosti na jednotlivých stanovištiach. Po absolvovaní kurzu budú žiaci počas prázdnin pripravení na pobyt a pohyb v prírode, či na poskytnutie prvej pomoci v prípade potreby. Pevne veríme, že tento kurz bol príjemné spestrenie pre žiakov na záver školského roka.

          • 🔥 Jánska noc - vystúpenie žiakov TO 🔥

          • V sobotu na Jána 24.6.2023 sa v zámockom parku v Haliči rozhoreli jánske ohne. Súčasťou tejto krásnej akcie bolo aj vystúpenie našich žiakov tanečného odboru v Haliči.  Spolu s bylinkárkou pani Máriou sme zbierali a spoznávali bylinky. V bylinkovej dielničke sme si tvorili viazaničky z levandule. Pochutnali sme si na skvelých koláčikoch. V altánku Filagória sme koštovali grilované špeciality. Do spevu nám hrala ľudová hudba z Novohradu. Ďakujeme za pozvanie a skvelú čarovnú atmosféru. 🔥

          • ENGLISHSTAR 2023

          • Medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku sa tento rok zúčastnilo 672 škôl a 22 105 súťažiacich z celého Slovenska. Z našej školy sa prihlásilo 13 žiakov z prvého aj druhého stupňa. Celkovo dosiahli výsledky v priemere 90 percent. Všetkým gratulujeme a veríme, že svoje vedomosti budú naďalej rozvíjať.

          • Naše mladé hasičky hviezdili na súťaži v Poltári

          • 🚒🚒🚒 V piatok 23.6.2023 sa naši žiaci po niekoľkoročnej prestávke opäť zúčastnili územného kola súťaže mladých hasičov v okresoch Lučenec a Poltár. Súťažili sme v kategórii plameň – dievčatá a premiérovo aj v kategórii prípravka.

            V disciplínach požiarny útok CTIF a štafeta, dievčatá dosiahli svoje najlepšie sezónne časy ⏱a zaslúžene vyhrali 1. miesto.🥇🏆Osobitne hodnotenou disciplínou bol požiarny útok s vodou. Tu boli dievčatá v kategórii spolu s chlapcami. Za veľkým favoritom z Poltára zaostali len veľmi tesne a opäť svojím najlepším časom ⏱obsadili 2. miesto. 🥈

            V kategórii prípravka súťažili naši prváci v 3 disciplínach: štafeta požiarnych dvojíc, štafetový beh s prekážkami a útok s ručnou prenosnou striekačkou. 🧯Našim prvákom sa darilo plniť disciplíny veľmi dobre a samých nás prekvapilo to, že pri premiérovej účasti na takejto súťaži obsadili krásne 2. miesto. 🏆🥈

            Žiakom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a obce Halič.

             

          • Semifinále Divínskeho Boyardu

          • Vo štvrtok 22.6.2023 si naši žiaci zmerali sily v 1. semifinálovom kole na VII. Ročníku Divínskeho Boyardu. Celkovo za našu školu súťažilo 20 žiakov z druhého stupňa v zmiešaných štyroch družstvách po 5 žiakov. V konkurencii 6 tímov sme skončili na 4. mieste, čo znamená nepostupové miesto do septembrového finále. Okrem samotnej súťaže si žiaci vo voľnom čase otestovali svoje schopnosti a zručnosti v rôznych disciplínach, no a nakoniec si vyskúšali Fit jump – cvičenie na trampolínach. Nechýbala ani penová šou, či kultúrny program, čím organizátori spestrili a vyplnili voľný čas. Zúčastneným žiakom patrí veľké poďakovanie za vynikajúci výkon a znova máme rok nato, aby sme sa pripravili na nasledujúci ročník a pevne verím postupový.

          • Izolovali sme DNA

          • Viete, že DNA je základom genetickej informácie u väčšiny organizmov na našej planéte? Určite áno. Ale málokto ju videl na vlastné oči. Vďaka nášmu experimentu ju žiaci 8.A triedy mohli vidieť, pretože témou na hodine chémie bola izolácia DNA banánu. Pri tejto téme žiaci využili aj poznatky z biológie z oblasti genetiky. Experiment im vyšiel a táto téma ich zaujala natoľko, že niektorí si tento pokus urobia aj doma s použitím iného ovocia.

            Ing.Ž.Bystrianska, Mgr.E.Hrušková

          • Koncoročný výlet

          • Dňa 22.6.2023 sa triedy 2.A, 2.B, 3.A vybrali vláčikom do Zvolena, kde si pozreli nielen mesto, ale zabavili sa aj v parku pri vojenskom vlaku. Žiaci spoznali ako sa cestuje vlakom, potešili sa drobným nákupom a  na záver sa ochladili studenou zmrzlinou.

             

          • Výlet do Banskej Štiavnice

          • Žiaci tried druhého stupňa v stredu navštívili Krištáľový kameňolom Geoclubu Šobov neďaleko Banskej Štiavnice. Dozvedeli sa o tom, ako sa dobývajú zo zeme horniny staré milióny rokov vytvorené v najväčšom európskom stratovulkáne a pozreli si aj sklad trhavín. Po krátkom odbornom výklade milovníci minerálov vlastnoručne hľadali v halde kameňolomu minerály rôznych druhov kremeňa, železa a titánu. Odniesli si domov pekné úlomky čírych kryštálov, sfarbených ruženínov a ametystov.
            Neskôr navštívili Infinitórium v centre mesta – galériu zrkadlových ilúzií, ktorá pozostáva z rôznych zrkadlových, optických a svetelných klamov. Presvedčili sa o tom, aký je ľudský mozog zložitý, a že pravda môže byť niekedy úplne iná, ako sa na prvý pohľad zdá. 

          • Pasovanie prvákov za čitateľov

          • Dnes Obecná knižnica v Haliči, pod vedením pani Ing. Martiny Tomanovej, pripravila pre našich prváčikov prvé pasovanie za riadnych čitateľov. Deti zložili sľub čitateľa, dostali čitateľské preukazy, knižku na pamiatku i záložku. Celá akcia bola sprevádzaná pestrým programom. Ďakujeme a dúfame, že noví čitatelia budú navštevovať knižnicu často a pravidelne.

             

          • Výlet do Zvolena

          • Dnes žiaci 1.A, 1.B a 4.A spolu so svojimi triednymi učiteľkami navštívili mesto Zvolen. Prešli sa jeho centrom,  odkiaľ mali výhľad aj na zámok. Po krátkej zábave sa presunuli do kontaktnej ZOO zameranej na tropické plazy a ryby. Mnohí žiaci a aj pani učiteľky prekonali svoj menší či väčší strach a hrdinsky brali do rúk krásne hady, jašterice a aj krokodíla. Všetci si užili pekný deň plný dojmov.

          • 🎨 Úspechy našich žiakov VO SZUŠ 🎨

          • Na medzinárodnej výtvarnej súťaži PUERI FABRI 2023 sa umiestnil náš žiak Peter Fajčík zo 4.A triedy na krásnom 2. mieste a na VII. ročníku celoslovenskej sútaže v RÍŠI DIVOV naša žiačka Lenka Fajčíková zo 6.A triedy získala cenu zriaďovateľa školy. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

          • Naši družinári súťažili aj v súťaži KOMIKS ŠKD

          • Obecná knižnica v Haliči vyhlásila súťaž Vytvor svoj komiks, ktorá bola určená pre žiakov I. aj II. stupňa. Do sútaže sme sa zapojili aj my, deti ŠKD. Všetky deti, ktoré sa zapojili do sútaže boli odmenené. Prvé miesto získal Andrej Harbarčuk z 1.A triedy a špeciálnu cenu dostal Šimon Válek z 2.A triedy. Vyhercom ako aj zúčastneným srdečne gratulujeme🎉🎊. Touto cestou sa chceme poďakovať Maťke Tomanovej, ktorá si pre nás pripravila prednášku o komiksoch, aby deti vedeli čo sa od nich očakáva. Ďakujeme aj za krásne ceny a super súťaž.❤️

          • TRIEDNA OPEKAČKA 6.A

          • Veru desivo vyzeralo piatkové popoludnie 16.6.2023, keď sa nad Haličou zbiehali oblaky a hrozila búrka. Pár kvapiek spŕchlo, keď sa šiestaci so svojimi rodičmi viezli do Gregorovej Viesky, kde sa aj tento rok konala triedna opekačka 6.A. Slniečko sa rozhodlo podporiť našu akciu a doprialo nám stráviť príjemné popoludnie spojené s dobrým jedlom, športom a priateľskými debatami. Keď vyšla dúha, začal sa odvetný futbalový zápas medzi deťmi a rodičmi, na ktorý sme čakali celý rok. V piatom ročníku bol výsledok nerozhodný, tentokrát jednoznačne vyhrali deti. Najskôr sa hralo podľa pravidiel, potom deti dovolili rodičom, aby sa do hry zapojili všetci naraz. Po odohratí dvoch polčasov malí futbalisti ešte poriadne popreháňali svojich otcov. Opekačka sa vydarila, pri športe sa nikto vážne nezranil, tak priatelia, dovidenia v 7.A 🙂

          • ❤️ ŠKD z lásky oteckom ❤️

          • Ten náš tato najlepší je, môžu nám ho závidieť. Život vždy s ním zábavný je, rozveseliť vždy nás vie. Dnes mu chceme za to, veľkú vďaku vyjadriť, že je taký super tato, netromfne ho veru nik. ❤️Všetkým oteckom, ockom, tatom prajeme krásny Deň otcov. ❤️Posielame pozdrav aj do nebíčka, všetkým oteckom, ktorí strážia naše kroky. ❤️Ďakujeme za všetko. ❤️

          • Haličský Boyard 2023

          • V utorok 13.6.2023 sme na našej škole ZŠ s MŠ Hany Ponickej zorganizovali nultý ročník Haličského Boyardu pre žiakov 2. stupňa. Celkovo si sily zmeralo 28 žiakov rozdelených do štyroch družstiev a súťažili až v desiatich disciplínach pričom celkovo všetci žiaci spolu prekonali hranicu 26 kilometrov. Súťaž bola teda fyzicky náročná, ale aj zábavná. Postupne si súťažiaci osvojili zručnosti vo všetkých disciplínach a každé súťažné družstvo splnilo vopred stanovené úlohy. Súťaž preverila fyzickú a psychickú odolnosť žiakov ale aj kolektívneho ducha, ktorý bol súčasťou každého jedného tímu. Víťazom bol pre nás každý jeden súťažiaci, pretože všetci ukázali športovú a kolektívnu spoluprácu. Veľká vďaka patrí aj nesúťažiacim, ktorí svojím skandovaním prišli podporiť svojich spolužiakov. Veríme, že Haličsky Boyard si o rok zopakujeme v novom zložení a s novými výzvami.

          • Celoslovenská súťaž SPOZNÁVAME SLOVENSKO

          • Za nádherné kreatívne projekty v celoslovenskej súťaži SPOZNÁVAME  SLOVENSKO, do ktorej sa žiaci 4. A triedy zapojili, sme dostali Diplom a milé darčeky, ktoré žiakov veľmi potešili a zároveň povzbudili k ďalšej tvorivej práci.

            Mgr. Bernátová

          • Fantastické 1. miesto v súťaži Príroda okolo nás

          • V piatok 9. júna sa v parku v Kalinove konala environmentálna súťaž Príroda okolo nás, ktorú organizovala správa CHKO Cerová vrchovina. Prvýkrát sme sa jej zúčastnili aj my. Trojčlenné družstvo dievčat z 8.A (Ela Udvardyová, Lucia Galádová, Nina Laššanová) si preverilo vedomosti z ochrany prírody, drevín, rastlín a živočíchov vyskytujúcich sa na území Cerovej vrchoviny. Spomedzi základných škôl z okresu Lučenec a Poltár sa naše družstvo umiestnilo na fantastickom 1. mieste a získalo nielen putovný pohár, ale aj mnoho iných darčekov. GRATULUJEME!

          • Slávnostné vyradenie absolventov SZUŠ

          • Dňa 9. júna 2023 v Radnici v Lučenci zazneli slávnostné fanfáry, ktoré patrili našim absolventom. Absolventom tanečného, literarno - dramatického a výtvarného odboru SZUŠ. Slávnostné odovzdávanie vysvedčení sprevádzal aj program našich absolventov. Gratulujeme  a prajeme veľa úspechov na ďalšej umeleckej ceste. ❤️ 

          • 💃🕺 POSTUPOVÉ SKÚŠKY SZUŠ 🎭🎶

          • Dňa 5.júna 2023 sa u nás na elokovanom pracovisku SZUŠ v Haliči konali aj postupové skúšky žiakov PŠ a žiakov 4. ročníka tanečného, hudobného a literarno - dramatického odboru. Skúšky dopadli úspešne o čom svedčia aj fotografie. Gratulujeme  🎊🎉