• Pomohli sme nevidiacim v Bielej Pastelke peknou sumou

          • Dňa 22.9.2023 sa uskutočnila  verejná zbierka Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Výnos Bielej pastelky je použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Do realizácie zbierky sa zapojila aj naša škola. Žiačky Karin Kanátová z 9.A a Sára Mária Fízeľová z 8.A pod vedením Mgr. Petry Bartovej uskutočnili zbierku v priestoroch našej školy a v uliciach obce Halič. V mene všetkých, ktorým táto zbierka pomôže. Celkovo sme vyzbierali 122,17 EUR. Ďakujeme! 

          • Exkurzia Vydrovo - "Vláčik len pre nás"

          • Ísť na exkurziu do Vydrova mimo sezóny? Má to svoje výhody! Môže sa vám stať, že budete mať (na chvíľu) svoj vlastný súkromný vlak s odchodom, aký si zaželáte. (Musíte ho však stihnúť.) Ak sa vám to podarí, možno sa dostanete aj do kabíny strojvodcu, ako niektorí z nás. Ak sa k takémuto dňu pripojí aj skvelé jesenné počasie, zažijete aj prechádzku lesom, na ktorý nie ste až tak zvyknutý. Budú vás v ňom čakať umelecké diela, informácie o význame a dôležitosti lesa  pre spoločnosť, o jeho obyvateľoch, o mechanizmoch používaných pri ťažbe dreva a o jeho rôznych podobách. Môžete v ňom nájsť pokoj, čerstvý vzduch, vzrušenie aj zábavu. Nám sa to podarilo…

            Mgr. Ľuboslav Galád

          • Beseda v Novohradskom múzeu

          • Dňa 27.9.2023 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili prednášky ,,Prírodné hodnoty Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina,, v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci. Témou prednášky bolo priblížiť prírodné pomery tejto oblasti, históriu jej vzniku a aktivity jej správcovskej organizácie pri ochrane tohto jedinečného územia. Prednáška bola veľmi zaujímavá a žiaci sa zapojili aj do eko hier.

            Ing. Ž. Bystrianska

          • Aktivita - emócie

          • So žiakmi 4.A a 6.A triedy sme sa zoznamovali so svojimi emóciami, ale aj s emóciami iných rovesníkov, žiaci poznávali vlastné potreby, učili sa byť vedomé svojich dobrých vlastností a schopností, sebapoznávania a sebahodnotenia.. Pomocou aktivity si žiaci rozvíjali nielen emocionálnu inteligenciu, dobré vzťahy v triede, ale aj rozvíjali osobnosť v pozitívnom smere.

            Mgr. Jana Chamuľová (sociálna pedagogička)

          • Výstava Klenoty Zeme

          • Dňa 22.9.2023 sme s triedou 9.A navštívili OC Galéria v Lučenci. Naším cieľom bola výstava minerálov a skamenelín. Videli sme zaujímavé vzorky minerálov zo známych slovenských, českých a svetových lokalít. Najviac nás zaujali acháty, opály, ametysty a skameneliny. Na výstave sa nám veľmi páčilo a dúfame, že nové poznatky využijeme tento školský rok na vyučovacích hodinách biológie.

            Ing. Ž. Bystrianska

          • 🍓VITAMÍNIKOVO v ŠKD 🍒

          • 🍒Vitamínový týždeň nám priniesol množstvo zaujímavostí. Spoznávali sme vitamíny prostredníctvom pracovných listov, výrobkov z papiera✂️, vystrihovania a lepenia zdravých tanierov, ukážok na počítači, pesničiek🎶, básničiek, tanca. 🍓🍒Navštívili sme záhrady🌳a v nich pozorovali čo všetko záhradkári pestujú...🥕🍇🍐🍅Stali sme sa aj veľkými pomocníkmi a za našu šikovnosť nás čakalo prekvapenie, fajný broskyňový koláč 🍊🤗Naš týždeň sme uzavreli ochutnávkou ovocia a zeleniny z našich záhrad. Celou ochutnávkou nás sprevádzali jahôdky a hráškok.. Ďakujeme za pomoc a spoluprácu na VITAMÍNIKOVE v ŠKD ❤️ Pesnička: Šaška Baška - VITAMÍNIK😘 

          • ZO ŽIVOTA 1.A

          • Adaptačné obdobie nám rýchlo ubehlo a z prváčikov sú už smelí, šikovní a bystrí žiaci.

            Tešíme sa na krásne spoločné dni a aktivity.

            Mgr. Monika Bernátová

          • SVETOVÝ DEŇ VĎAČNOSTI

          • Dnes svieti v kalendári nápis Svetový deň vďačnosti. Každý z nás na tomto svete má byť za čo vďačný. Tento deň je ideálny deň na to, aby sme sa so žiakmi spoločne porozprávali o tom, za čo sme v našich životoch vďační. Aj za to ,,dobré“ aj za to ,,zlé“. Žiaci pomocou pracovného listu symbolicky do rúk vyjadrili svoju vďačnosť, rodičom, kamarátom aj škole a vytvorili propagačný materiál pre ostatných žiakov. Je dôležité, aby sa ľudia cítili ocenení za všetko, čo robia, pretože vďačnosť je prospešná pre naše zdravie.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

          • 🎨PRVÉ PODPISY NAŠICH NOVÝCH PRVÁČIKOV 🎨

          • Jednu zo stien chodieb v našej škole v Haliči zdobia odtlačky rúk. Sú to pamätné podpisy žiakov, ktorí už vychodili našu základnú školu, podpisy žiakov, ktorí sú stále súčasťou školy, ale aj podpisy nových žiakov. Aj tento rok sa k nim pridali podpisy v podobe odtlačkov rúk našich nových prváčikov, ale aj nových žiakov vyšších ročníkov a nových učiteľov, asistentiek.