• Pomôžte škole a darujte nám 2%

          • Vážení rodičia!
            Dovoľujeme si Vás osloviť za účelom možnosti poukázania 2% z Vašich daní pre občianske združenie „AMOS“, ktoré pôsobí pri Základnej škole Hany Ponickej v Haliči. Podľa zákona č.561/2001 sa môže každý občan rozhodnúť o tom, ktorému združeniu, či nadácii poskytne sumu 2% zo svojich zaplatených daní v minulom kalendárnom roku. Jedná sa teda o čiastku z financií, ktoré Vám už boli ako dane z príjmu vlani odvedené do štátnej pokladne.

            Občianske združenie „AMOS“ je nezisková organizácia, ktorá si vo svojom štatúte vytýčila za hlavný cieľ pomôcť Základnej škole Hany Ponickej v Haliči v tak dôležitej oblasti akou určite vzdelávanie je. Nie je žiadnym tajomstvom, že za posledné roky je školstvo každoročne finančne podhodnotené a pridelené prostriedky v žiadnom prípade nedovoľujú ani najzákladnejšie dovybavenie učebnými pomôckami. Práve preto sa členovia menovaného združenia rozhodli využiť ponúkanú možnosť a požiadať Vás o poskytnutie spomínanej, aj keď nepatrnej čiastky z Vašich zaplatených daní.

            Talčivo na stiahnutie: Vyhlásenie 2% 2023

          • Štoplíkov hlások

          • 27.februára 2024 ZŠ s MŠ Hany Ponickej zorganizovala prvý ročník speváckej sútaže Šoktoplíkov hlások.            Súťaže sa zúčastnili spevácke zoskupenia z MŠ Vidiná, Tomášovce a Halič. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že sme mohli spolu prežiť krásny umelecký zážitok.


          • Hviezdoslavov Kubín 1. stupeň

          • Dňa 28.2.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín - 1. stupeň. Zúčastnilo sa ho 32 žiakov. Všetci recitátori boli úžasní. Ďakujeme

          • Naša trieda číta

          • Triedne knižnice sú nástroj, ako čo najľahšie spájať deti s knihami a preto sa ZŠ s MŠ Hany Ponickej zapojila do projektu "Naša trieda číta". Žiaci sa z nových kníh veľmi tešia a veríme, že ich týmto spôsobom motivujeme k častejšiemu čítaniu kníh.

          • ŠAŠKOVINKY V 1.A

          • 14.2. bola 1.A trieda plná šaškov a šaškoviniek - šaškovské počítanie, čítanie, tvorenie, súťaženie, tancovanie, občerstvenie....to bolo radosti a zábavy. Navštíviť nás prišli aj predškoláci z MŠ, ktorým sa u nás veľmi páčilo. Bol to krásny a veselý, šaškovský deň.

            Mgr. Bernátová Monika

          • VŠETKOVEDKO, YPSILON

          • Aj tento školský rok sa až 26 žiakov 1. stupňa zapojilo do celoslovenských vedomostných súťaží VŠETKOVEDKO a YPSiLON, kde dosiahli veľmi pekné umiestnenia.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!

          • E-shop pre našu školu

          • Do 28.2. pripravila firma Schools United pre našu školu zaujímavý e-shop s viac ako 50-timi produktami pre deti i dospelých, ktoré prezentujú našu školu. Ak si ho chcete pozrieť poprípade niečo z neho objednať, nájdete ho na odkaze www.kraloveskoly.cz/zshalic.

          • ♥ Valentínska pošta ♥

          • Aký by to bol deň sv. Valentína, keby všade navôkol nebolo cítiť atmosféru lásky, priateľstva, vďaky! K tomuto dňu neodmysliteľne patrí srdce a tých srdiečok bolo na sv. Valentína i na našej škole neúrekom. Tie červené, papierové, sa vynímali na Valentínskej pošte žiakov a učiteľov našej školy, kde žiaci preukázali svoju tvorivosť. Valentínska pošta sa dostala k svojim majiteľom a rozžiarila nejedne očká. Niečo milé a sladké sme si mohli všetci zakúpiť v našom Valentínskom kútiku, kde sme mohli urobiť radosť sebe alebo svojím blízkym. Všetkým, ktorí navštívili náš Valentínsky stánok zo srdca ĎAKUJEME, výťažok z dnešného dňa bol venovaný na podporu našej školy.  

            Touto cestou školský podporný tím ĎAKUJE za pomoc a spoluprácu pri realizácii bufetárke Danke, vychovávateľkám ŠKDpani učiteľke Veronike Milkovej.

             

            Školský podporný tím

          • 🎊ZVYKY a TRADÍCIE NA FAŠIANGY🎉 ŠKD🎊

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide......... Fašiangy boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Sú obdobím prechodu od zimy k jari, od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Pôvodne boli Fašiangy známe ako mjasopust, ktorý označoval koniec jedenia mäsa pred pôstom. Zvyky a obrady fašiangového obdobia symbolizovali činnosti na zabezpečenie úrody a plodnosti. Fašiangy taktiež označovali obdobie, ktoré ukončovalo priadky a za ktorým nasledovalo tkanie. V tomto období sa uskutočňovala aj väčšina svadieb.   Odohrávali sa rôzne zabíjačky či tanečné zábavy s vôňou zabíjačkových špecialít a smažených šišiek. Konali sa fašiangové sprievody s bláznivými maskami medveďa, turoňa, slameníka, sitárnika, ženícha, nevesty, koňa s jazdcom, mužov prezlečených za ženy. Všetky tieto masky tvorili aj náš detský, fašiangový sprievod školou. Oblečení v tradičných maskách sme sa vybrali po škole. Zavinšovali sme pánovi riaditeľovi, pani učiteľkám a pánom  učiteľom. Za naše vinše sme dostali sladkú výslužku . Naš sprievod končil v regio učebni, kde nám ukážkou pochovávania basy k fašiangon prispeli aj žiaci LDO SZUŠ. Veľké ďakujeme patrí aj pani Božke Hikkerovej za fajné, sladučké šišky..

          • Fašiangy v 4.A

          •  Posledný fašiangový deň si žiaci 4.A  vyučovanie   spestrili  karnevalovými maskami, fašiangovými úlohami a rôznými  šašovskými aktivitami. Nechýbali ani výborné fašiangové dobroty - klobásky, slaninka, jednohubky, muffíny a iné sladké dobroty, za ktoré ďakujeme starostlivým rodičom.

            Mgr. Mária Fajčíková

          • 🎉VYSTÚPENIE ŽIAKOV LDO 🎭 FAŠIANGY v HALIČI 🎉

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožúška zima mu bude. Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem, dajte mi slaninky, nech sa napasiem..... Aj táto ľudová pieseň spievaná na Fašiangy zaznela pri piatkovom fašiangovaní v Haliči. Vo štvrtok v OÚ prebiehala tradičná zabíjačka s prípravou fajných zabíjačkových špecialít. V piatok podvečer nás čakal fašiangový program, ktorého súčasťou boli aj naši žiaci LDO SZUŠ elokovaného pracoviska v Haliči. Po programe nasledovala fašiangová veselica spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít a fajných sladučkých šišiek. Ďakujeme za pozvanie, pohostenie a veselú zábavu

          • 👯‍♀️TANEČNÝ WORKSHOP s DIVADLOM ŠTÚDIO TANCA v BB 🎸

          • V stredu 7. februára 2024 sme sa s našimi najstaršími tanečníkmi a hercami zúčastnili workshopu Štúdia tanca v BB. Zažili sme parádne tanečno - hudobné predstavenie Punk Pajama Party, výrobu vlastných tričiek, skvelý workshop s tanečníkmi umeleckého súboru.Ďakujeme 👯‍♀️🎸🎶 

          • ❤️VYSTÚPENIE TO a LDO PRE SENIOROV DSJ v STAREJ HALIČI❤️

          • Vám z detského srdiečka, vrúcny pozdrav letí, veľa zdravia, šťastia prajú všetky deti. Nech Vám úsmev zdobí Vašu tvár a srdiečko hreje naša úcta k Vám. V utorok 6. februára 2024 sme potešili svojim programom seniorov DSJ v Starej Haliči. Veľmi pekne ďakujeme za pozvanie. Bolo nám cťou a potešením vystupovať pre Vás.

          • 🤠COUNTRY KARNEVAL v ŠKD 🤠

          • V ŠKD bol karneval, bola zábava. Do tanca nám veselá, hudba zahrala. Prezlečení za kovbojov a aj kovbojky, tento deň nám v ŠKD bol veru prikrátky.🤠                                 V pondelok 5. februára 2024 sa náš ŠKD premenil na country sallon. Parádne sme sa zabavili, zatancovali, zasúťažili a pochutnali na maškrtách, za ktoré Vám, milí rodičia, veľmi pekne ďakujeme❤️Už teraz sa detičky môžu tešiť na fašiangové zvyky a tradície v našej krásnej učebni - Slovenskej izbe, fašiangový sprievod školou v tradičných fašiangových maskách. Tešíme saaaa❤️

          • 🤠NA DIVOKOM ZÁPADE🤠

          • 5.ročník školskej tematickej zábavy sa niesol podtitulom Na divokom západe. Jedáleň školy sa premenila na COUNTRY SALLON, ktorý privítal kovbojov a kovbojky🤠.  Po úvodnom slove sheriffa, ktorý pátral po hľadaných osobách, nasledoval country príbeh v podaní žiakov školy navštevujúcich tanečný a literarno - dramatický odbor elokovaného pracoviska SZUŠ v Haliči. Po skončení programu žiaci pozvali všetkých prítomných do tanca. Parádna zábava končila až v skorých ranných hodínách. Nechýbala bohatá tombola. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli ku krásnym cenám v tombole. Vyhercom srdečne gratulujeme. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník školskej zábavy.

          • SNEHULIAKOVO

          • Hoci nám zimička nedopriala sniežik, naši kreatívni žiaci vytvorili nádherných snehuliakov.