• Je fyzika ťažká?

        • Ak sa to spýtajú deti svojich rodičov, väčšinou dostanú odpoveď v podobe: „...neznášal som fyziku... “ alebo „...nikdy som tomu nerozumel...“ a pod.

          My veríme, že u našich žiakov by ste už podobné odpovede nepočuli. Ak by ste čakali, že vám povedia Archimedov zákon naspamäť, ako ich rodičia a starí rodičia, možno by ste boli sklamaní. Namiesto toho by ste však zistili, že dôsledky tohto zákona v praxi sú im oveľa známejšie ako vám. Stretávajú sa s ním už v 6. ročníku, kde skúmajú vplyv hustoty na správanie telies v rôznych kvapalinách.

          V 7. ročníku je im striedavo zima aj horúco. Celý obsah je venovaný tepelným javom. V tomto ročníku je zaradený aj nami vytvorený projekt „Meteorológia trochu inak....“, ktorý ich sprevádza 2. polrokom (viac – žiacka prezentácia)

          V 8. ročníku sme metódy výučby tematickej časti Optika prispôsobili nášmu materiálnemu vybaveniu, ktoré je lepšie ako na iných školách. Pracujeme s optickými súpravami, na ktorých si dokážeme predviesť aj javy nad rámec bežného učiva.

          V 9. ročníku sa venujeme Elektrine. Do učiva máme zaradený projekt „ Po stopách minutej energie“ (viac v prezentácii). V triedach A variantu je učivo  rozšírené aj o tematickú oblasť Astronómia – kde žiaci prezentujú vlastné projekty o telesách slnečnej sústavy. (ukážka žiackej prezentácie)

          Viac sa dozviete v našom školskom vzdelávacom programe.

          dlhy_zivot_kvapky_final_11.avi

          hustota_kvapalin_avi.avi

          ked_stipe_mraz_final_11.avi