• Sadnite si, prosím.

          • Nie je je stolička ako stolička. Žiaci 1.B, 3.B a 4.B sa dnes o tom presvedčili na výstave s názvom "Sadnite si, prosím" v Novohradskom múzeu a gelérii v Lučeneci. Zistili rozdiel medzi stoličkou a kreslom, oboznámili sa s pohovkou, lavicou či thonetou. Do 17. storočia bola stolička symbolom spoločenkého postavenia a ukážkou moci jej vlastníka. Na záver prehliadky si zamestanci Novohradského múzea a galérie pripravili pre žiakov tvorivé dielne zábavnou formou.  

            Triedne učiteľky: Mgr. Chovanová, Mgr. Eibnerová, Mgr. Milková 

          • Varím, varíš, varíme

          • Od nového roka 2024 máme opäť, v prevádzke novú cvičnú školskú kuchynku, ktorú s nadšením využívame, najmä so žiakmi II. stupňa. Žiaci sa zoznámili s krásnym a účelným zariadením, ktoré počas hodín pracovného vyučovania využívame. Týmto spôsobom žiakov pripravujeme k samostatnosti a fungovaniu v praktickom živote. Učíme sa rôzne postupy pri príprave jedál, šalátov, nátierok a samozrejme aj základy správneho stolovania podľa etikety. Veľmi sa tešíme na každú spoločnú prípravu jedla, ktoré potom s chuťou zjeme.

            Mgr. Jana Chovanová a žiaci 9.A

          • 24.1. DEŇ KOMPLIMENTOV

          • Všetci sa občas potrebujeme cítiť dôležitýmiúprimný kompliment je na to ľahkým prostriedkom. Kompliment, pochvala posilňuje a upevňuje vzťahy medzi nami. Je to nástroj, ktorým môžeme v ľuďoch hľadať tie najlepšie vlastnosti. S našimi prváčikmi sme si pripomenuli deň komplimentov aktivitami, kedy sme si vzájomne jeden druhému povedali pekné slová a vyvolali sme jeden druhému úsmev na tvári. Žiaci si spomenuli  nielen pekné a milé slová, pochvaly od svojej rodiny, pani učiteliek, pani vychovávateliek, ale aj svojich kamarátov. Nič neurobí dieťa a tiež dospelého spokojnejším so samým sebou, ako kompliment prichádzajúci od jeho najbližšieho okolia.

            Mgr. Jana Chamuľová, sociálna pedagogička

          • Výročie oslobodenia Haliče

          • 23. januára si každoročne pripomíname oslobodenie Haliče. Nebolo tomu inak ani dnes. Uplynulo už 79 rokov od doby, keď vojaci, prevažne rumunskej armády, oslobodili Halič od fašistických okupantov. Po hymne SR a položení venca k pamätníku padlým nám pán starosta v príhovore objasnil historické pozadie tejto udalosti. Vyjadril vieru a nádej v nové generácie a mier na svete.

          • Prvácke snehuľkovo

          • Žiakov 1. A privítali v triede snehuliaci a množstvo zaujímavých aktivít, pri ktorých sme sa zabávali, ale aj hravo učili. Nechýbala ani papierová guľovačka. Hoci bez snehu, ale radosť bola veľká.

            Mgr. Monika Bernátová

          • 2.A skúmala pôdu

          • Žiaci sa na vyučovaní oboznámili so zložením, využitím a dôležitosťou pôdy pre všetko živé na Zemi. Skúmali, pozorovali, písali, kreslili a zistili, že o pôde veľa vedeli a mnohé sa naučili.

          • Iryna a Sára zahviezdili v stolnom tenise

          • Prvý januárový týždeň patril už tradične stolnotenisovému turnaju - Memoriálu Štefana Gondáša. Súťažiaci sa tento rok stretli už 16 – ty krát a vyšlo to na sviatok Troch kráľov. Súťažiacich a divákov privítal starosta obce Halič Alexander Udvardy a riaditeľ turnaja Milan Paľaga a popriali všetkým príjemnú zábavu. Pán starosta si následne „vyhrnul“ rukávy a s raketou v ruke sa postavil za stolnotenisový stôl. Súčasne na piatich stoloch bojovali muži a ženy a v malej telocvični na dvoch hrali žiaci a žiačky. V nami sledovanej žiackej kategórii si napokon po výborných výkonoch zlato vybojovala Iryna Pyliai, striebro získal Róbert Pavlík a bronz si odniesla Sára Mária Fízeľová. Iryne a Sáre blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. Veríme, že na budúci rok si opäť prídu zasúťažiť a reprezentovať školu.

          • Zbierka šatstva

          • Touto cestou všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky šatstva a pomohli tak, deťom a ich rodinám patrí veľké: ,,ĎAKUJEME!!“

          • 🎁VIANOČNÁ ZBIERKA🎁

          • 🎁 Aj tento rok sme sa zapojili do vianočnej zbierky s nádhernou myšlienkou "ZABAĽME KÚSOK LÁSKY DO KRABIČKY....." 🎁❤️🎁. Naša pomoc smerovala seniorom DSJ v Starej Haliči, ako aj ľuďom, ktorí žijú v našej obci i v okolitých obciach.❤️ Každá krabička pripravená s láskou potešila a zahriala pri srdiečku  každého komu bola venovaná❤️. ĎAKUJEME❤️ Krásne poďakovanie z DSJ zo Starej Haliče : Veľmi sa tešíme a ďakujeme dobrému Pánu Bohu, že sme mohli aj tohtoročné sviatky Narodenia Božieho Syna prežiť spolu s našimi klientmi v Dome svätého Juraja vo vzájomnej láske, pokoji, modlitbe, radosti i tichosti. Ich slávenie sme začali večernou svätou omšou v Kaplnke sv. Jozefa. Ďakujeme aj Vám – milí naši dobrodinci, ktorí ste svojimi darčekmi, či už zabalenými vo vianočných krabičkách alebo darčekových taškách, vyčarili iskričku v očiach nejednému nášmu seniorovi. Zároveň ďakujeme všetkým Vám, ktorí akýmkoľvek spôsobom podporuje Dom svätého Juraja počas celého roka. Nech Vás za Vašu dobrotu Božské Dieťa obdarí svojou láskou a pokojom, a naplní vaše srdcia radosťou. Z Domu svätého Juraja Vám prajeme požehnané Vianoce a celý nový rok 2024. Ďakujeme! ❤️