• 🌳VÝSADBA STROMČEKOV PRI CYKLOTRASE HALIČ - LUČENEC 🌳

          • Dnes aj žiaci špeciálnej triedy 6. - 7. - 8. - 9.. ročníka priložili ruku k práci počas výsadby stromčekov popri cyklotrase z Haliče do Lučenca. Dúfame, že sa stromčekom bude dariť a životné prostredie si budú ľudia chrániť a skrášľovať. 

          • VYSTÚPENIE NAŠICH ŽIAKOV LDO NA KONCERTE SZUŠ MAJTRI PIATICH ČIAR

          • Dňa 29. marca sa uskutočnil v kine Apollo koncert "Majstri piatich čiar" pre základné školy a poobede pre verejnosť. Ďakujem mojim šikovným hercom za skvelú reprezentáciu literárno-dramatického odboru, ale aj Vám, čo ste nás podporili tým, že ste sa prišli na náš koncert pozrieť. Za foto ďakujeme Tomášovi Krížovi. 

          • POROZUMENIE A REŠPEKT

          • So žiakmi 7.A a 6.B triedy sme si pripomenuli pomocou rozhovoru a aktivity zameranej na porozumenie a rešpekt k rozdielnosti svetový deň Downovho syndrómu, ktorý sa konal 21.3.2023. Na znak ľudskej jedinečnosti sa v tento deň nosia dve rozdielne ponožkyVýzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. No zároveň sa rozšíri povedomie o tom, že práve ľudská individualita robí tento svet krásnym, pestrejším, zaujímavejším, inšpirujúcim. Rozdielne ponožky sa stali symbolom svetového dňa Downovho syndrómu a v triedach pripomenutím si tohto dňa, prejavením solidarity a podpory jednotlivcov s Downovým syndrómom, kde som sa snažila žiakov viesť k tolerancii, empatii a rešpektu ku všetkým ľudom bez ohľadu na rozdielnosť alebo handicap.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            Sociálna pedagogička

          • Finančná gramotnosť

          • Žiaci 6.A a 6.B absolvovali na hodinách matematiky E-learning pre deti: Peniaze hrou a kvíz finančnej gramotnosti pre deti. Cieľom online vzdelávania bolo naučiť šiestakov hospodáriť so svojimi peniazmi.

            Mgr. Emília Hrušková

          • ĽUDSKÉ TELO

          • Počas projektového dňa si štvrtáci zopakovali učivo o ľudskom tele, naučili sa niečo nového a zároveň si spestrili vyučovanie.

            Mgr. Bernátová Monika

          • DEŇ VODY NA HODINÁCH BIOLÓGIE

          • Aj v tomto školskom roku sme si pripomenuli významný deň v kalendári - Deň vody. Žiaci sa dozvedeli o tom aká je voda pre nás vzácna, o kolobehu vody, o tom aká je zdravá oproti sladeným nápojom, aké sú pravidlá pitného režimu a ako vodou šetriť. V triedach sme zisťovali koľko žiakov má v škole na pitie čistú vodu. Bolo ich o veľa menej, ako tých čo mali sladené nápoje. Rozprávali sme sa, že o minerálnych prameňoch na Slovensku a žiaci si navrhli a nakreslili svoje etikety na fľašiach. Na záver si mohli overiť svoje poznatky o vede prostredníctvom kvízu.

            Ing. Ž.Bystrianska

          • Marec - mesiac kníh

          • "Čím viac čítate, tým viac sa naučíte. Čím viac sa naučíte, tým viac miest objavíte." Dr. Seuss

            V našej materskej škole sa snažíme v rámci výchovno-vzdelávacej činnosti o to, aby deti získali pozitývny vzťah ku čítaniu a knihám, ako takým. Deti si nosili svoje obľúbené knihy, z ktorých im pani učiteľky čítali. Aby sme u detí rozvíjali pozitívny vzťah ku knižkám, motivovali sme ich aj návštevou obecnej knižnice, kde si každé dieťa našlo zaujímavú knižku. 

          • 📖DEŇ ĽUDOVEJ ROZPRÁVKY📖

          • Včera sme s detičkami ŠKD prežili skvelé popoludnie s rozprávkami Pavla Dobšinského. Obecná knižnica v Haliči si pri príležitosti výročia narodenia slovenského rozpravkára Pavla Dobšinského pripravila pre deti stretnutie s jeho krásnymi rozprávkami. Prostredníctvom čítajúcich hostí sme sa stretli nielen s veterným kráľom, ale aj Maťkom a blaznami. Odtrhli sme trojružu a vybrali sa s vajcom na vandrovku. Navštívili sme zakliaty zámok, slúžili sme s čertom. Stretli sme sa s Popolvárom a našli sme tri stromy. Popoludnie nám spríjemnila aj tvorivá dielňa, ľudová pieseň, príjemné posedenie a parádne pohostenie. Ďakujeme za pozvanie. Tešíme sa na ďalšie stretnutie. ĎAKUJEME ❤️

          • VÝSTAVA SYSEĽ

          • Ako prvá škola z okolia Lučenca sme s triedou 6.A navštívili zaujímavú výstavu, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí o živote sysľa. Biologička z Gemersko - malohontského múzea nám predstavila spôsob jeho života. Prostredníctvom fotografií a dermoplastických preparátov sme spoznali stavbu jeho tela, vzťah s ľuďmi a jeho domov. Na výstave sa nám veľmi páčilo a tešíme sa na ďalšie. Ing. Ž.Bystrianska

          • SRDCE PLNÉ LÁSKY❤️

          • Od februára 2021 sme v našej škole odštartovali zbierku PET vrchnákov z plastových fliaš a obalov. Vrchnáky zbierame a vhadzujeme do veľkého srdca, takého veľkého aká je naša túžba pomôcť. Naplnením srdiečka vrchnáčikmi pomáhame nielen prírode, ale aj nášmu chorému kamarátovi Markovi. Pri naplnení srdiečka prvý krát sme mali všetci obrovskú radosť. Naša pomoc a radosť zo zbierky pre Marka pokračuje. Spoločným zbieraním plníme srdce druhý krát. Aj my, deti a pani vychovávateľky ŠKD, sa o to snažíme. Ďakujeme za každý vhodený vrchnáčik 🙏. 

          • 🌼VYSTÚPENIE NAŠICH ŽIAKOV TO a LDO v ĽUBOREČI 🌼MDŽ 🌼

          • Vaša ženskosť povznáša, jar krásu v líčkach prináša, úsmevom zdobíte svet, väčšej krásy niet. ❤️V piatok 10. marca 2023 venovali naši žiaci tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ darček všetkým ženám v obci Ľuboreč. Ďakujeme pani starostke a všetkým zainteresovaným za pozvanie a pohostenie. ❤️ Veľké ďakujeme patrí Vám, milí rodičia, za nenahraditeľnú pomoc🙏. Veľmi si to vážime🙏❤️😘. V neposlednom rade sa chceme poďakovať našim tanečníkom, tanečniciam, hercom, herečkám. ❤️Boli ste skvelí, skvelé. 👍💪. ĎAKUJEME ❤️

          • Maľba na tričká

          • Na hodinách výtvarnej výchovy si žiaci špeciálnej triedy triedy 1., 2., 3. ročníka namaľovali farebné motívy na tričká. Tričká žiaci využijú na hodine telesnej výchovy s dobrým pocitom, že si to sami vytvorili.

                                                                                                                                                           Mgr. Iveta Šuranová

          • MILIÓN NOŽIČIEK

          • Pred prázdninami sme s triedami 5.A a 7.A navštívili rozmanitú zbierku exotických zvierat pod názvom MILIÓN NOŽIČIEK, ktorou sa pochválil žiak druhého ročníka Gymnázia Boženy Slančíkovej Timravy v Lučenci. Cieľom výstavy bolo ponúknuť žiakom vidieť zvieratá, ktoré sa bežne v našich domácnostiach nevyskytujú, ako sú šváby, slimáky, hady, tarantuly či modlivky. Žiaci nielen videli rôzne zvieratá, ale tiež obohatili svoje poznanie o nové vedomosti, informácie a zaujímavosti z ríše exotických zvierat.

          • Cestujeme po Slovensku

          • Na hodinách vlastivedy štvrtáci postupne spoznávajú regióny Slovenska. O tom, že ich naša krajina očarila, svedčia aj tieto prekrásne práce.

            Mgr. Bernátová a šikovní štvrtáci

          • Krásne výsledky našich žiakov v súťaži Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 23.2. sa konalo školské kolo literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažilo sa v 3 kategóriách.  Do okresného kola postúpili žiaci Vivien Nátonová, Timea Hanusková, Richard Lukáč, Nela Orlaiová a Viktória Nátonová .

            Žiačka 4. A triedy Vivien  Nátonová sa  dňa 8.3. 2023 v okresnom kole v Lučenci umiestnila na 2. miestepostupuje do regionálneho kola.

            Žiačky Nela Orlaiová a Viktória Nátonová sa v okresnom kole 9.3. v Lučenci umiestnili na 3. mieste a taktiež postupujú do regionálneho kola.

             Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny prednes a postupujúcim do regionálneho kola gratulujeme a držíme palce.

            Umiestnenia v školskom kole:
            0.kategória (1. ročník): 1. miesto: Ema Fízeľová, 2. miesto: Mária Udvardyová, 3. miesto: Emma Žigová
            1. kategória (2.,3.,4. ročník):
            Poézia: 1. miesto: Vivien Nátonová 4.A, Marcela Oláhová 3.B, 2. miesto: Timea Jamnická 3.A, Lenka Udvardyová 4.A, 3. miesto: Michaela Koklesová 2.A, Laura Demeová 3.A

            Próza: 1. miesto: Timea Hanusková 4.A, Richard Lukáč 4.A

            2.kategória (5.,6. ročník):
            Poézia: 1. miesto: Nela Orlaiová 6.A, 2. miesto: Matúš Hronec 5.A, Mária Chromá 6.A, 3. miesto: Ema Szabóová5.A,  Nikola Matúšková 6.A

            3.kategória (7.,8.,9. ročník):
            Próza: 1. miesto: Viktória Nátonová 7.A

          • 💐VYSTÚPENIE NAŠICH ŽIAKOV TO a LDO v LUPOČI 💐MDŽ 💐

          • Nech krása a sviežosť nestratí sa s vekom, za starostlivosť obdariť Vás chceme kvetom. Nech stále pohoda vôkol Vás je len, prajeme Vám s láskou v dnešný DEŇ ŽIEN❤️. Včera naši žiaci tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ obdarovali všetky ženy v obci Lupoč. Veríme, že naša kytica naplnená tancami, básňou, scénkou potešila všetky prítomné dámy. Ďakujeme za pozvanie a pohostenie. 

          • 💐MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŽIEN

          • Milé maminky, starké, krstné mamy, ženy. 🌼Posielame k MDŽ prvé jarné kvety, pohoda a šťastie pre Vás v nich letí. Nech sa splní každý Váš sen, prajeme Vám zo srdca v dnešný DEŇ ŽIEN❤️. Deti ŠKD 😘

          • Knihy

          • Ideálne je, keď deti vnímajú knihy ako svojich priateľov. Nie každý však čítanie obľubuje,  a preto je dobré robiť v triede také činnosti, ktoré žiakov povzbudzujú k tomu, aby mali knihy radi. Marec je mesiac, keď sa o knihách veľa hovorí, a tak pri tejto príležitosti som si pre žiakov pripravila aktivitu, pri ktorej pracovali s učebnicou - úryvkami z nich. Pomocou diskusie, čítania s porozumením, pracovným listom a výtvarnou činnosťou sme sa snažili s asistentkou Petrou vzbudiť u žiakov záujem o knihu, motivovať žiakov do čítania, učenia a to, aby žiaci knihy vnímali ako svojich priateľov, od ktorých sa môžu mnohé naučiť a niečo nové dozvedieť.

            Mgr. Jana Chamuľová