• 05dec
      • 05dec
          • Vyhodnotenie zberu gaštanov

            Gaštan spadol, gaštan spadol, na zelenú trávičku, hopsa - rasa, hopsa - rasa, už  je v mojom košíčku. Zahrám sa na kúzelníka, čáry - máry, tralala, urobím si panáčika, to je skvelá zábava. Pridajte sa všetky deti, budeme sa radovať, hopsa - rasa, hopsa - rasa, veselo sa zabávať. To, že sa naše deti pridali, svedčí to, koľko sme ich nazbierali. Tento školský rok sme spoločne nazbierali 3106 kg gaštanov. Všetkým, ktorí sa do zberu zapojili veľmi pekne ďakujeme.

            Bc. Monika Černáková

      • 03dec
          • ŠKOLSKÉ KOLO ANGLICKEJ OLYMPIÁDY ÚSPEŠNE ZA NAMI

            Už každoročne sa na našej škole stretávajú žiaci, pre  ktorých je angličtina nielen povinným vyučovacím cudzím jazykom, ale majú k nej oveľa bližší vzťah a radi si preveria svoje vedomosti súťaživou formou. Nebolo tomu ináč ani v tomto školskom roku.

            Dňa 30.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo postupovej jazykovej súťaže Olympiáda v anglickom jazyku. Ide o postupovú súťaž pre talentovaných žiakov, ktoré svoje schopnosti a jazykové zručnosti rozvíjajú nielen na hodinách anglického jazyka, ale aj vo svojom voľnom čase či už počúvaním hudby, pozeraním videí a filmov, čítaním kníh, písaním i rozprávaním s priateľmi v angličtine na sociálnych sieťach alebo návštevou jazykových kurzov. Tohtoročného kola sa zúčastnilo 12 žiakov 5. – 9. ročníka, ktorí súťažili v troch kategóriách. 

            Žiaci súťažili v písomnej a ústnej časti. Písomná časť pozostávala  z testov zo slovnej zásoby, gramatiky, čítania s porozumením a posluchu s porozumením.V ústnej časti súťažiaci museli využiť aj svoju fantáziu a vytvoriť príbeh na základe obrázka. Okrem toho sa preskúšali v hraní rolí vo dvojiciach na danú situáciu. Prvé miesta získali žiaci Michal Lenč, Vanessa Gondová a Kristína Marková. Medzi veľmi úspešných žiakov patria Ela Udvardyová, Jakub Rác, Gabriela Repecká,  Zora Poliaková, Tamara Hrnčiarová, Viliam Marko. 

            Keďže ide o postupovú súťaž, víťazi jednotlivých kôl – žiaci na prvých miestach, postupujú do okresného a krajského kola, ktoré sa budú konať v januári a vo februári 2024.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách.


      • 01dec