• 09jún
          • Škola v prírode - 3.A a 4.A

            21 žiakov 3.A a 4.A prežili zaujímavý týždeň od 3.6.- 7.6.2024 v prírode v obci Bystrá, kde sa učili inou formou na akú sú zvyknutí v škole. Učili sa zážitkovou formou prostredníctvom divadelných dielni a sprievodného programu, ktorý bol tematicky zameraný na rozvoj osobnosti detí prostredníctvom dramatických a tvorivých hier. Cieľom bolo  pripraviť ucelené záverečné divadelné predstavenie. Spoločne s kamarátmi  z troch iných škôl z rôznych kútov Slovenska nacvičili krásne hodinové divadlo Malý princ. Popri tom navštívili aj miestnu Bystriansku jaskyňu, oddýchli si vo wellnese a na dlhšej turistickej prechádzke pozorovali krásy nízkotatranskej prírody. Počas tohto týždňa sa učili aj väčšej zodpovednosti, samostatnosti, tolerancii a spolupracovať s neznámymi deťmi.  Odchádzali domov spokojní a s množstvom pekných zážitkov.

            Mgr. Mária Fajčíková a Mgr. Monika Gáborová

      • 05jún
          • 🐝POZNÁVALI SME ŽIVOT VČIELKY🐝

            🐝 Hmyzia slečna čierno - žltá, usilovne v lete lieta. Z krásnych kvetov zbiera peľ, kto by o nej nevedel? Že je veľmi užitočná, naša včela medonosná. Nielen kvety opeľuje, z nektáru med pripravuje. Kto ten medík s chlebom je, po celý rok zdravý je. 🐝Jeden z májových týždňov patril v ŠKD včielkám. Tento týždeň nám priniesol veľa zaujímavostí. Získavali sme informácie prostredníctvom prezentácii o včielkach. Do úľa nás zobrala rozprávka Pa a Pi. Naučili sme sa pesničku, kreslili, tvorili, vyrábali sme včielky z papiera. Pomocou štyridsiatich kartičiek sme získali nové poznatky, ktoré sme si odskúšali vo včelom kvíze. Náš kamarát Miško Argan nám priniesol medík, nádhernú knihu, kuklu, ktorú používa, keď pomáha svojmu ockovi. V závere týždňa k nám do ŠKD zavítal pán včelár,  Miškov ocko s novými poznatkami. Priniesol nám ukázať úle, plásty bez medu aj s medom, rôzne pomôcky pri práci so včielkami, výrobky z plástov, aj fajný medík. 🍯Po pesničke, ktorú sme pánovi včelárovi zaspievali, sme si všetci pochutili na  jednohubkách s maslom a medíkom.🍯Touto cestou sa chceme poďakovať Miškovi, aj pánovi Arganovi za množstvo informácií a návštevu v našom včelom týždni. 🐝Ďakujeme aj našim kamarátom lienkám 🐞, sovičkám🦉, že strávili týždeň v našom úli 🐝. Ďakujeme ❤️

      • 05jún
          • ❤️VEĽKÉ PREKVAPENIE k MDD 🙋

            🙋Milé deti! Dnes máte krásny sviatok Medzinárodný deň detí. Je to sviatok všetkých detí na svete. My, babičky a deduškovia z Domu svätého Juraja v Starej Haliči, Vám k sviatku želáme zo srdca všetko najlepšie, veľa, veľa zdravia, šťastia a Božieho požehnania. S láskou myslíme na Vás, na milé vystúpenie, ktoré ste si pre nás pripravili, a tým zahojili naše boliestky. Uchovajte si spomienky na detstvo, ktoré je krásne a rýchlo pominie, ale spomienky stále zostanú. Buďte zdravé, šťastné a obklopené láskou, ktorú dostávate. Ďakujeme za Vašu prítomnosť, že STE, za obetavosť. Zo všetkého najviac ďakujeme Pánu Bohu za Váš život. Čas a všetky dary, ktoré máte, nech na Božiu slávu užívate.❤️ S týmto krásnym prianím nás v našom ŠKD prekvapili deduškovia a babičky z DSJ. Darček v podobe krásneho priania, nádherne ozdobených  lízatiek,  plyšových hračiek potešil nejedno srdiečko. Touto cestou sa ešte raz chceme veľmi pekne poďakovať za nádherné prekvapenie. Prajeme Vám veľa, veľa zdravia, šťastia, lásky a Božieho požehnania❤️

      • 02jún
          • Územné kolo súťaže mladých hasičov

            Na územnom kole súťaže mladých hasičov náš dobrovoľný hasičský zbor a obec reprezentovalo až 27 škôlkarov a školákov. V kategórii prípravka to bolo 7 škôlkarov, ktorí súťažili v dvoch družstvách. Aj napriek veľkej snahe sa im pódiové umiestnenia nepodarilo vybojovať, odnášajú si však cenné skúsenosti do ďalších súťaží.

            V kategórii plameň nás reprezentovalo zmiešané družstvo dievčat a chlapcov, ktoré v chlapčenskej kategórii obsadilo 3. miesto. Bola to pre tento nový tím prvá takáto súťaž, preto je tento výsledok pre nich vynikajúci. Družstvo dievčat sa opäť nevyhlo drobných chybám, ale víťazstvo a postup na krajské kolo si nenechalo utiecť. Dievčatám gratulujeme a držíme palce na krajskom kole.

            V sobotu sme sa zúčastnili súťaže v požiarnom útoku s vodou vo Fiľakovských Kováčoch. Tím dievčat získal 2. miesto a tím chlapcov, ktorí sa prvý krát zúčastnili takejto súťaže bol na 6. mieste.

            Na záver sa chceme poďakovať rodičom detí, ktorí sa s nami zúčastnili súťaží a pomáhali nám.