• HRÁME SA NA.... LDO🎭

          • Novohradské osvetové stredisko v Lučenci zorganizovalo dňa 18. októbra 2023 ďalšiu tvorivú dielňu pod názvom Hráme sa na.... Cieľom tvorivej dielne je podporiť rozvoj tvorivého myslenia, komunikačných schopností detí, fantázie a empatického cítenia. Deti sa cez hru naučia spoznávať seba samého, podporí sa ich sebahodnotenie, sebarealizácia, rozvíja sa kritické myslenie. Tvorivej dielne sa zúčastnili aj naši žiaci LDO elokovaného pracoviska v Haliči, ktorí perfektne zvládli a stvárnili zadané úlohy lektorov. Ďakujeme

          • Aktivity PK CUJ v prvých mesiacoch nového školského roka

          • Návrat do školských lavíc sme úspešne odštartovali Európskym dňom jazykov. Na hodinách Slovenského, Nemeckého a Anglického jazyka sme sa so žiakmi 2. stupňa venovali rôznym aktivitám: pripravovali sme veľmi obľúbené Anglické raňajky, spolili sme sily a tvorili sme vlastné mapy UK a Nemeckej republiky, vzdelávali sme sa v reáliách nemecky hovoriacich krajín a tvorili mapky, kde sme vyznačovali základné informácie o Nemecku. Pozreli sme si aj streamovacie prezentácie k Európskemu dňu jazykov organizované spoločnosťou NIVAM a dozvedeli sme sa viac o novej menšine na Slovensku - Vietnamcoch.  V prvých októbrových dňoch sme úspešne odštartovali krúžok Anglický jazyk, kde sa venujeme cudzojazyčnej literatúre a začíname sa pripravovať so žiakmi na školské kolá Anglickej a Nemeckej olympiády. Veríme, že oboznamovanie s cudzími jazykmi bude našich žiakov naďalej obohacovať a budú sa aktívne zapájať do súťaží a aktivít PK CUJ.

          • ❤️OKTÓBER MESIAC ÚCTY K STARŠÍM ❤️VYSTÚPENIE NAŠICH ŽIAKOV TO a LDO v HALIČI ❤️

          • Teplá dlaň a sivé vlasy, dobré srdce lásku hlási. Vždy objatie a úsmev milý, hoc ubúdajú im už sily. To je naša babka, dedko, prababka či prapradedko. Majú pre nás dobrú radu, k tomu sladkú čokoládu. Potrebujú našu lásku, čo vyhladí každú vrásku. Aby sme ich v úcte mali, vždy s láskou ich privítali. Dali by nám veru všetko, naša babka aj náš dedko. ♥️Dňa 15. októbra 2023 naši žiaci tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ venovali darček jubilantom z obce Halič. Veríme, že darček v podobe tancov a scénky potešil každého prítomného jubilanta a diváka. Ďakujeme za pozvanie, skvelé publikum a výborné pohostenie. ĎAKUJEME♥️

          • Náš úsmev :-)

          • V ŠKD lienky sa dnešný deň niesol úsmevnými aktivitami, kde sme sa so žiakmi nielen zahrali, ale aj dozvedeli, čo všetko nám úsmev prináša a aký je nielen pre nás, ale aj pre iných ľudí dôležitý. Deň v ŠKD bol zameraný k príležitosti svetového dňa úsmevu, kde sme so žiakmi skladali vety, kedy vznikol tento deň, kto ho založil a ako zakladateľ vymyslel smajlíka. Spoločne sme vytvorili plagát, ktorý žiakom pripomína, že úsmev a dobrá nálada by mala byť každodennou súčasťou nášho dňa.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            Sociálna pedagogička

          • 🚂ŠKD S MAŠINKAMI V PODZÁMČÍ🚃

          • Ide, ide vláčik, ide, ide vlak. A vy milé deti, poďte nasadať. Pôjdeme my do Haliče, uvidíme železnice. Ide, ide vláčik, ide, ide vlak.....🚂 Včera sme sa s deťmi ŠKD zúčastnili krásnej výstavy MAŠINIEK v PODZÁMČÍ. Deti mali obrovskú radosť. Najviac sa tešili z možnosti odskúšať si riadenie vlakov. Ďakujeme 🚂 

          • 🐕SVETOVÝ DEŇ ZVIERAT 🐘EXKURZIA - ZOO BOJNICE🐒

          • Svetový deň zvierat sa oslavuje 4.októbra. Prvý krát bol oslávený v roku 1931 v meste Florencia počas stretnutia ekológov - vedcov, ktorí sa venujú životnému prostrediu a zvieratkám. Tento deň bol vybraný, pretože naň pripadá sviatok svätého Františka z Assisi, ktorý mal veľmi rád zvieratká a bol patrónom zvierat a ochrancom prírody. Aj my, inkluzívny tím a ŠKD, sme si pripomenuli svetový deň zvierat netradične - zaujímavou prednáškou spojenou s návštevou ZOO v Bojniciach. 🐘🐒Týmto dňom chceme poukázať na dôležitosť zvieratiek na Zemi. Určite každý z nás má rád zvieratká, máme svojich miláčikov aj doma, o ktorých sa dobre staráme, neubližujeme im a chránime, aby im nič nechýbalo. A tak je to aj v Zoologickej záhrade, kde sa pracovníci tiež o zvieratká zodpovedne starajú, aby sa mali dobre. Máme na Zemi rôzne druhy zvierat a niektorým hrozí vyhynutie a preto svetový deň zvierat nás tiež informuje o tom, že zvieratká si máme vážiť, chrániť a neubližovať im, či ich máme doma, v ZOO alebo voľne v prírode. ❤️ Poďte s nami na výlet.🌞 Video a fotografie Vám priblížia náš skvelý deň plný zážitkov, nových informáci. dobrej nálady a krásnych zvieratiek 🐘🐒.

          • 🙋‍♀️VÍTANIE PRVÁČIKOV v ŠKD 🙋

          • Vitaj milá kamarátka, vitaj milý kamarát, už si aj ty klubáčikom, budeme sa spolu hrať. Do školy sa pripravíme, kvízy hravo zvládneme, v ŠKD sa nenudíme, čítať spolu budeme. Strihať, lepiť a aj tvoriť, to má každý veru rád, vitaj, vitaj kamarátka🙋‍♀️, vitaj, vitaj kamarát🙋. V pondelok 2. októbra 2023 sme v našom ŠKD oficiálne privítali našich nových kamarátov a kamarátky z prvého ročníka. Po príhovore na nich čakali sladké odmeny a veľkým prekvapením pre  všetky včielky 🐝, lienky 🐞a sovičky 🦉bola nádherná fajnová tortička, za ktorú sa chceme poďakovať pani Tryznovej zo Starej Haliče. Ďakujeme ❤️🐝🐞🦉Na kamarátov prváčikov, ktorí sa nemohli zúčastniť kvôli chorobe, sladké odmeny čakajú. ❤️Tešíme sa na Vás. Prajeme skoré uzdravenie. 😘

          • Návšteva hrobu Hany Ponickej

          • Krásne jesenné počasie trieda 4.A využila na  návštevu hrobu  našej spisovateľky Hany Ponickej.  Žiaci sa tešili z toho, že pracovné vyučovanie  mali na takom významnom mieste a mohli  pozbierať popadané suché  lístie, vyplieť burinu a poliať živé kvietky, ktoré mala pani spisovateľka najradšej.

            Mgr. Mária Fajčíková

          • Pomohli sme nevidiacim v Bielej Pastelke peknou sumou

          • Dňa 22.9.2023 sa uskutočnila  verejná zbierka Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Výnos Bielej pastelky je použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Do realizácie zbierky sa zapojila aj naša škola. Žiačky Karin Kanátová z 9.A a Sára Mária Fízeľová z 8.A pod vedením Mgr. Petry Bartovej uskutočnili zbierku v priestoroch našej školy a v uliciach obce Halič. V mene všetkých, ktorým táto zbierka pomôže. Celkovo sme vyzbierali 122,17 EUR. Ďakujeme! 

          • Exkurzia Vydrovo - "Vláčik len pre nás"

          • Ísť na exkurziu do Vydrova mimo sezóny? Má to svoje výhody! Môže sa vám stať, že budete mať (na chvíľu) svoj vlastný súkromný vlak s odchodom, aký si zaželáte. (Musíte ho však stihnúť.) Ak sa vám to podarí, možno sa dostanete aj do kabíny strojvodcu, ako niektorí z nás. Ak sa k takémuto dňu pripojí aj skvelé jesenné počasie, zažijete aj prechádzku lesom, na ktorý nie ste až tak zvyknutý. Budú vás v ňom čakať umelecké diela, informácie o význame a dôležitosti lesa  pre spoločnosť, o jeho obyvateľoch, o mechanizmoch používaných pri ťažbe dreva a o jeho rôznych podobách. Môžete v ňom nájsť pokoj, čerstvý vzduch, vzrušenie aj zábavu. Nám sa to podarilo…

            Mgr. Ľuboslav Galád

          • Beseda v Novohradskom múzeu

          • Dňa 27.9.2023 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili prednášky ,,Prírodné hodnoty Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina,, v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci. Témou prednášky bolo priblížiť prírodné pomery tejto oblasti, históriu jej vzniku a aktivity jej správcovskej organizácie pri ochrane tohto jedinečného územia. Prednáška bola veľmi zaujímavá a žiaci sa zapojili aj do eko hier.

            Ing. Ž. Bystrianska

          • Aktivita - emócie

          • So žiakmi 4.A a 6.A triedy sme sa zoznamovali so svojimi emóciami, ale aj s emóciami iných rovesníkov, žiaci poznávali vlastné potreby, učili sa byť vedomé svojich dobrých vlastností a schopností, sebapoznávania a sebahodnotenia.. Pomocou aktivity si žiaci rozvíjali nielen emocionálnu inteligenciu, dobré vzťahy v triede, ale aj rozvíjali osobnosť v pozitívnom smere.

            Mgr. Jana Chamuľová (sociálna pedagogička)

          • Výstava Klenoty Zeme

          • Dňa 22.9.2023 sme s triedou 9.A navštívili OC Galéria v Lučenci. Naším cieľom bola výstava minerálov a skamenelín. Videli sme zaujímavé vzorky minerálov zo známych slovenských, českých a svetových lokalít. Najviac nás zaujali acháty, opály, ametysty a skameneliny. Na výstave sa nám veľmi páčilo a dúfame, že nové poznatky využijeme tento školský rok na vyučovacích hodinách biológie.

            Ing. Ž. Bystrianska

          • 🍓VITAMÍNIKOVO v ŠKD 🍒

          • 🍒Vitamínový týždeň nám priniesol množstvo zaujímavostí. Spoznávali sme vitamíny prostredníctvom pracovných listov, výrobkov z papiera✂️, vystrihovania a lepenia zdravých tanierov, ukážok na počítači, pesničiek🎶, básničiek, tanca. 🍓🍒Navštívili sme záhrady🌳a v nich pozorovali čo všetko záhradkári pestujú...🥕🍇🍐🍅Stali sme sa aj veľkými pomocníkmi a za našu šikovnosť nás čakalo prekvapenie, fajný broskyňový koláč 🍊🤗Naš týždeň sme uzavreli ochutnávkou ovocia a zeleniny z našich záhrad. Celou ochutnávkou nás sprevádzali jahôdky a hráškok.. Ďakujeme za pomoc a spoluprácu na VITAMÍNIKOVE v ŠKD ❤️ Pesnička: Šaška Baška - VITAMÍNIK😘 

          • ZO ŽIVOTA 1.A

          • Adaptačné obdobie nám rýchlo ubehlo a z prváčikov sú už smelí, šikovní a bystrí žiaci.

            Tešíme sa na krásne spoločné dni a aktivity.

            Mgr. Monika Bernátová

          • SVETOVÝ DEŇ VĎAČNOSTI

          • Dnes svieti v kalendári nápis Svetový deň vďačnosti. Každý z nás na tomto svete má byť za čo vďačný. Tento deň je ideálny deň na to, aby sme sa so žiakmi spoločne porozprávali o tom, za čo sme v našich životoch vďační. Aj za to ,,dobré“ aj za to ,,zlé“. Žiaci pomocou pracovného listu symbolicky do rúk vyjadrili svoju vďačnosť, rodičom, kamarátom aj škole a vytvorili propagačný materiál pre ostatných žiakov. Je dôležité, aby sa ľudia cítili ocenení za všetko, čo robia, pretože vďačnosť je prospešná pre naše zdravie.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

          • 🎨PRVÉ PODPISY NAŠICH NOVÝCH PRVÁČIKOV 🎨

          • Jednu zo stien chodieb v našej škole v Haliči zdobia odtlačky rúk. Sú to pamätné podpisy žiakov, ktorí už vychodili našu základnú školu, podpisy žiakov, ktorí sú stále súčasťou školy, ale aj podpisy nových žiakov. Aj tento rok sa k nim pridali podpisy v podobe odtlačkov rúk našich nových prváčikov, ale aj nových žiakov vyšších ročníkov a nových učiteľov, asistentiek. 

          • Predprvácke stretnutie

          • Dňa 24.8. 2023 pani učiteľky a šašo JAŠO privítali na predprváckom stretnutí budúcich prváčikov. Pripravili si pre nich zaujímavé úlohy, zábavné hry, pohybové aktivity a spoločne s rodičmi prežili príjemné dopoludnie.

            Mgr. Bernátová, Mgr. Eibnerová

          • LETNÝ TÁBOR - PIATY DEŇ 🌻

          • Posledný deň začal výrobou obalov na konfety a voľbou kráľa🤴 a kráľovnej👸 tábora. Deti napísali na lístok svojho favorita a favoritku a lístok vhodili do pripravenej nádoby.😊 Potom už nasledovali vodné hry a sútaže.🌊Na rozcvičku to bola loptičková štafeta, potom nás osviežilo prelievanie vody v pohárikoch ponad hlavu. 🤗Aj bazénové guličkové sútaže veľmi potešili. Prenášanie loptičiek nohami z bazéna do bazéna, hádzanie loptičiek na určitú vzdialenosť, hľadanie tej správnej farby so zaviazanými očami, napĺňanie vedierka lyžicami, penovými guličkami, hádzanie vodných balónikov do diaľky a mnoho ďalších vodných súťaží. Veľmi sme sa tešili oblievačke. Použili sme všetky možné nádoby a vodné pištole.😁Zábavu si s nami užil aj okolo idúci pán učiteľ telesnej výchovy, ktorý nelenil a na osvieženie nás všetkých, použil hadicu🌊🌞. To bolo radostiiiii🌊. Po vodnom šantení nás čakal fajný palacinkový obed.🥞Chceme sa poďakovať pani kuchárkam za parádne kuchtenie👍🏆. Po palacinkách nás čakalo kvetinové aranžovanie.🌻Slnečnice, klasy, levanduľa a kúzlo regio učebne vyčarovali atmosféru našich babičiek.🌻🤗Vytvorili sme tie najkrajšie kytičky pre naše mamičky ❤️. Po aranžovaní nás čakalo vyhodnotenie celého týždňa v letnom tábore spojené s odovzdávaním pamätných listov a darčekov🎀 a vyhodnotenie kráľa a kráľovnej tábora. Z výsledkov bolo jasné, že sa v tábore stretla perfektná skupinka úžasných detí🧍🧍‍♀️🧍🧍‍♀️, pretože každé dieťa bolo aspoň raz uvedené na papieriku.❤️ Počty hlasov boli veľmi tesné, no nakoniec sa kráľovnou stala Vivienka👸 a kráľom Damián🤴🎊🎉.Záver celého dňa patril diskotéke, vystreľovaniu konfiet a prekvapeniu od Sofky, ktorá nám pripravila sladkú piškótovú tortu😘Chceme sa poďakovať detičkám za ich skvelú spoluprácu pri všetkých činnostiach, ktoré boli pre ne pripravené❤️😘, rodičom za ich detičky❤️😘.Všetkým prajeme pekný zvyšok prázdnin⛱️🌞🌊a veeeeeľa skvelých zážitkov. 🎊🎉😘❤️ Anička, Adka a Lucka❤️ 

          • LETNÝ TÁBOR - ŠTVRTÝ DEŇ 👯✂️

          • Štvrtý deň v letnom tábore začal tanečnou dielňou. Poriadne sme si precvičili celé telo a potom sme sa už pustili do tanečnej choreografie. 👯. Druhou časťou bola tvorivá dielňa. Vyrobili sme si veeeeeľa krásnych výrobkov.🤗Dokončili sme naše sovičky🦉, mačičky🐈 a domčeky🏠. Svoju obľúbenú tému sme preniesli na tanieriky 🎨 a v závere tvorivej dielne k nám prileteli nádherné pestrofarebné motýliky. 🦋. Aj obedík bol opäť na jednotku.👍🏆Po fajnovom obede sme si pochutili na čokoládkach od Janka🍫a na koláčikoch od Elišky a Branka.🧁Aj súťaž v stavaní lega nám urobila veľkú radosť. Súťažili sme dievčatá proti chlapcom. Perfektná spolupráca priniesla obom súťažným skupinám sladkú odmenu. 🍪 V telocvični sme si zahrali hru kameň, papier, nožnice a potom už nasledovali loptové sútaže a hry. 🏐🏑. Vyberte sa s nami na výlet našim štvrtým dňom v letnom tábore. ❤️