• 15feb
      • 15feb
          • Deň bez mobilu a bez internetu

            So žiakmi  6.A triedy, 6.B triedy sme sa rozprávali na tému Deň bez mobilu a deň bez internetu, ktorí sme si na hodine pripomenuli. Na tabuľu žiaci vypísali čo najčastejšie robia pomocou mobilu až sme došli k téme internet. Žiakom prináša internet veľa užitočných informácií a zábavy, no je aj miestom, kde na nich čaká mnoho nástrah a preto musia byť veľmi vnímaví a pripraviť sa aj na jeho pasce. Aj preto som sa so žiakmi venovala intenzívnejšie nebezpečenstvám internetu a s tým spojenou prevenciou. Zmyslom bolo upozornenie žiakov na ochranu osobných údajov, fotiek, videí  na internete, najmä na webových stránkach  a sociálnych sieťach. Hodinu sme si spestrili pomocou pracovného listu. Svetový deň bez mobilu a internetu  sa niesol v duchu hesla – viac pohybu, menej online

      • 14feb
          • Deň svätého Valentína na našej škole

            Dnešný deň sa niesol v znamení  Valentína. Popri vzdelávaní, naši žiaci, učitelia, priatelia, rodičia mohli potešiť seba alebo svojho blízkeho maličkosťami, ktoré mali pripravené v našom Valentínskom stánku za symbolické ceny. Maličkosti pripravili žiaci v spolupráci s našim inkluzívnym tímom. Touto cestou ĎAKUJEME žiačke: Lucke Karmanovej  (7.A) za krásne vytvorené náramky a pomoc, Seanovi Bartošovi (8.B), Lucke Sýkorovej (7.A), Vaneske Jenátovej (7.A) za pomoc, 8.B triede, 4.B triede za vyzdobenie a zabalenie perníkov, 6.B za vystrihnutie srdiečok a deťom ŠKD v spolupráci s vychovávateľkami. A všetkým, ktorí sa zapojili do Valentínskej pošty, ktorú naše Valentínky rozdali správnym majiteľom. Naše ĎAKUJEME patrí aj kupujúcim..Jedným z malých prekvapení bola aj Valentínska fotostena, pri ktorej sa naši žiaci mohli odfotiť. Sme radi, že deň svätého Valentína sme mohli spestriť v škole rôznymi formami, potešiť  a vyčariť úsmev na tvári.

             

            Inkluzívny tím

      • 15feb
          • 🎊ZVYKY a TRADÍCIE NA FAŠIANGY🎉 ŠKD🎊

            🎊ZVYKY a TRADÍCIE NA FAŠIANGY🎉 ŠKD🎊 Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožúška zima mu bude . Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem, dajte mi slaninky, nech sa napasiem..... 🎊 Aj táto ľudová pieseň spievaná na Fašiangy zaznela pri spomienkach na krásne zvyky a tradície našich predkov.🎉  Fašiangy boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti.🎊 Sú obdobím prechodu od zimy k jari, od Troch kráľov do Popolcovej stredy🎉. Pôvodne boli Fašiangy známe ako mjasopust, ktorý označoval koniec jedenia mäsa pred pôstom. Zvyky a obrady fašiangového obdobia symbolizovali činnosti na zabezpečenie úrody a plodnosti. 🎉Fašiangy taktiež označovali obdobie, ktoré ukončovalo priadky a za ktorým nasledovalo tkanie. V tomto období sa uskutočňovala aj väčšina svadieb. 🎉🎊  Odohrávali sa rôzne zabíjačky či tanečné zábavy s vôňou zabíjačkových špecialít a smažených šišiek.🎉 Konali sa fašiangové sprievody s bláznivými maskami medveďa, turoňa, slameníka, sitárnika, ženícha, nevesty, koňa s jazdcom, mužov prezlečených za ženy🎊. Všetky tieto masky tvorili aj náš detský, fašiangový sprievod školou. 🎉 Oblečení v tradičných ľudových odevoch a v krásnom prostredí regionálnej učebne - Slovenskej izby, sme sa aj my, deti a pani vychovávateľky ŠKD, preniesli v čase a zaspomínali si na krásne zvyky a tradície počas fašiangového obdobia.🎉 

      • 10feb
          • Fašiangový deň v 3.A

            Fašiangy, Turíce , Veľká noc príde... Táto pesnička sa ozývala  10.2.2023 v triede 3.A, kde si popri spevu žiaci rozprávali o fašiangovom období, počítali šašovské úlohy, maľovali šašov a vytvorili aj jedného spoločného šaša, hrali  vedomostnú súťaž Milionár a pochutnávali na fašiangových šiškách.

            Mgr. Mária Fajčíková a žiaci 3.A

      • 10feb
      • 10feb
          • Snehuliakovo v 1.A, 1.B

            Aj keď sme pôvodne mysleli, že budeme stavať smehuliakov vonku zo skutočného snehu, bolo to tohto roku celkom inak. Baba Zima nám nepriala a snehu je málo. Preto sme snehuliakov vyrábali v triede na vyučovaní. A myslíme si, že sa nám naozaj podarili.

      • 09feb
      • 07feb
          • 🤴 Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY👸

            🤴 Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY👸 4.ročník školskej tematickej zábavy sa niesol podtitulom Z rozprávky do rozprávky. Jedáleň školy sa premenila na hradnú salú, ktorá privítala množstvo rozprávkových bytosti. Pozvanie prijala Včielka Maja a Vilko, Zlatovláska, Pipi aj Červená Čiapočka s poľovníkom, babičkou a vlkom. Nechýbala Večernica, Snehulienka s trpaslíkom, Popoluška s princom, Pat a Mat, Rytier či Robin Hood s družinou. Hosťami boli aj Flinstonovci, Krudovci, Orlie pierko s Hviezdičkou, Čert a Káča, Aladin s Jazmínou, Minie a Mickey Mouse, Maková panenka a motýľ Emanuel, morská panna, Anjelinka. Nechýbala Alica z krajiny zázrakov so zajkom,  Tirolák aj Zloriana, Princezná a Klobúčnica, Lienka Medulienka a ďalší prítomní princovia a princezné🤗Po úvodnom príchode Dedka Večerníčka, ktorý otvoril zábavu nasledovala rozprávočka Aladin v podaní žiakov školy navštevujúcich SZUŠ, ktorá má elokované pracovisko v škole v Haliči. Tešíme sa, že sme mohli byť súčasťou skvelého večera🤗 

      • 07feb
          • 👳‍♀️ALADIN - POLROČNÝ KONCERT ŽIAKOV SZUŠ 👳

            Aladin rozpravka od Walt Disney. Aladin je chudobný chlapec z trhoviska. Denne sníva svoj sen o úniku z bezútešneho života v biede a o láske krásnej princeznej Jazmíny. Osud sa nakloní v jeho prospech, keď ho chce zlý sultánov radca Džafar využiť k získaniu kúzelnej lampy z jaskyne, skrytej uprostred púšte. Aladin sa stane majiteľom kúzelneho koberca a lampy, ktorej dobrý džin mu môže splniť tri želania.......  Spolu so žiakmi tanečného a literarno - dramatického odboru SZUŠ Halič sme sa v rámci ich polročného koncertu tancom a hereckými výkonmi ponorili do deja tejto krásnej rozprávky.  V úvode odznela aj skladba Svet zázračný... , ktorú nám na klavíry zahrala žiačka hudobného odboru. Svojimi výtvarnými dielami spestrili hľadisko aj žiaci výtvarného odboru SZUŠ 👳‍♀️. Žiaci odohrali zatiaľ dva koncerty. Prvý koncert bol venovaný spolužiakom 1. stupňa a druhý koncert patril rodičom a starým rodičom ❤️Vyberte sa spolu s nami do rozprávky. Nech sa páči: video a fotografie z koncertu. Prajeme príjemné sledovanie 😘❤️.                                   

      • 02feb
          • Ukončenie korčuliarskeho výcviku

            Dnešným dňom sme ukončili korčuliarsky výcvik, ktorý bol rozdelený na 4 časti. Je veľmi potešujúce, že každý jeden účastník spravil od prvého dňa výrazný pokrok vo svojich zručnostiach na ľade. Za organizáciu a vedenie tohto výcviku ďakujeme pánovi učiteľovi Lipianskemu a už teraz sa tešíme na budúci rok, kedy si to celé s radosťou zopakujeme.

      • 31jan
          • SNEHUĽKOVO

            Kde sa vzal, tu sa vzal, v štvrtej triede zrazu stál...

            Keďže zimička nám sniežik zatiaľ nedopriala, štvrtáci si snehuliacku atmosféru vytvorili v triede. Tvorili, riešili, súťažili. Radosť bola obrovská.

      • 31jan
      • 26jan
      • 26jan
      • 23jan
      • 23jan
      • 23jan
          • ⛵PIRÁTSKY KARNEVAL v ŠKD 🎉

            V ŠKD bol karneval, bola zábava. Do tanca nám veselá, hudba zahrala. Prezlečení za pirátov a aj pirátky, tento deň nám v ŠKD bol veru prikrátky. 😉 Veselým karnevalom s pirátskou tematikou sme v piatok 20. januára 2023 odštartovali v ŠKD fašiangové obdobie. Parádne sme sa zabavili, zatancovali, zasúťažili a pochutnali na maškrtách, za ktoré Vám, milí rodičia, veľmi pekne ďakujeme❤️ Už teraz sa detičky môžu tešiť na fašiangové tvorivé dielničky, fašiangové zvyky a tradície v našej krásnej učebni - Slovenskej izbe, fašiangový sprievod školou v tradičných fašiangových maskách. Tešíme sa ❤️🎉🎊 

      • 19jan
      • 12jan