• ☝️🚦BACHA TOTO NIE JE FÓR NA CESTE SVIETI SEMAFÓR 🚦☝️ .

          • „Cesta nie je dvor, to vie každý živý tvor“ toto a mnoho iných vecí o ceste, dopravných značkách, o chodcoch a ich povinnostiach, o cyklistoch a ich povinnostiach na ceste si policajt Paľo z ORPZ Lučenec v období pred prázdninami porozprával so žiakmi v MŠ Hany Ponickej v obci Halič v okrese Lučenec a teda detičky už vedia ako sa správať bezpečne na ceste. Prešli sme si túto dôležitú tému teoreticky ale aj prakticky hravou formou na dopravnom ihrisku priamo v triede a neskôr aj na školskom dvore. 

          • VOLEJBALOVÝ TURNAJ UČITEĽOV

          • Koncom minulého kalendárneho roka sme boli pozvaní Základnou školu Haličská cesta 7 na učiteľský turnaj vo volejbale. Poskladali sme tím, zúčastnili sme sa, bojovali sme (aj keď bez tréningu, ale darilo sa nám). Bola to vydarená akcia a zapáčila sa nám natoľko, že sme sa rozhodli založiť tradíciu a najbližší turnaj sme usporiadali my. A teda v piatok 20.5.2022 naša telocvičňa na ZŠ Hany Ponickej v Haliči hostila ZŠ Haličskú cestu 7, ZŠ Vajanského a  ZŠ DSA Lučenec. Družstvá tvorili učitelia a rodičia jednotlivých škôl. Volejabalové súboje sprevádzal smiech, tanec, bojovnosť a hlavne dobrá nálada spojená s udržiavaním priateľských vzťahov s ostatnými základnými školami.

            Víťazom sa stala ZŠ Haličská cesta 7, ktorá si odniesla krásne ceny v podobe prezentov obce Halič ako aj putovný pohár, o ktorý zabojujeme pri najbližšom turnaji.

            Všetkým ďakujeme za účasť na krásnej športovej akcii. Tešíme sa ďalší turnaj.

             

          • "VIEM, ČO ZJEM"

          • Trieda 3.A je zapojená do projektu „ Viem, čo zjem“, ktorý je šiestym ročníkom celosvetového programu Nestlé Healthy Kids realizovanom na Slovensku. Jeho cieľom je motivovať žiakov k vyváženému životnému štýlu, správnym stravovacím návykom a podporiť ich záujem o pohybové aktivity

            Zároveň rôznorodými aktivitami získavajú  žiaci aj praktické zručnosti pri príprave zdravého jedálnička.

            Mgr. Monika Bernátová

             

          • SÁRA MÁRIA FÍZEĽOVÁ BEZ KONKURENCIE

          • V piatok 20.5.2022 sa konalo krásne športové podujatie pre žiakov a žiačky základných škôl. Základná škola na Vajanského ulici v Lučenci poskytla svoj športový areál, aby sa mohol uskutočniť po dvojročnej pauze atletický štvorboj. Pretekári a pretekárky bojovali o najlepšie výkony v štyroch disciplínach. Beh na 60 m, beh na 600m D /1000m CH, skok do diaľky a hod vortexom (raketkou). Družstvá tvorili 3 chlapci a 3 dievčatá z desiatich zúčastnených základných škôl.

            Našim reprezentantom sa darilo vynikajúco. No SÁRA MÁRIA FÍZEĽOVÁ si svojimi výkonmi vo všetkých disciplínach a po spočítaní bodového hodnotenia vybojovala 1. miesto a postup na KRAJSKÉ KOLO, ktoré sa bude konať 3.6.2022 v Žiari nad Hronom.

            Budeme jej držať palce a všetkým ĎAKUJEME ZA KRÁSNU REPREZENTÁCIU ŠKOLY.

            Výsledková listina:

            CHLAPCI:

            Tomáš Pócoš - 60m - 16.miesto, 1000 m - 7.miesto, skok do diaľky - 12.miesto, hod vortexom - 14.miesto
            Marian Horniak - 60m - 19.miesto, 1000 m - 8.miesto, skok do diaľky - 17.miesto, hod vortexom - 12.miesto
            Denis Hučka - 60m - 17.miesto, 1000 m - 21.miesto, skok do diaľky - 4.miesto, hod vortexom - 19.miesto

            CELKOVÉ HODNOTENIE: Pócoš - 13.miesto, Horniak - 15.miesto, Hučka - 17.miesto

            DIEVČATÁ:

            S.M.Fízeľová - 60m - 2.miesto, 1000 m - 12.miesto, skok do diaľky - 2.miesto, hod vortexom - 1.miesto
            Nina Laššanová - 60m - 13.miesto, 1000 m - 10.miesto, skok do diaľky - 9.miesto, hod vortexom - 16.miesto
            Alexandra Očovanová - 60m - 8.miesto, 1000 m - 7.miesto, skok do diaľky - 6.miesto, hod vortexom - 14.miesto

            CELKOVÉ HODNOTENIE: Fízeľová - 1.miesto, Očovanová - 6.miesto, Laššanová - 14.miesto

          • 🐎NA FARME🐓ŠKD🐇

          • V ŠKD sme prežili týždeň s domácimi zvieratkami. Na našu farmu zavítali mačičky 🐈, psíky 🐕, ovečky 🐑, zajačiky 🐇, sliepočky a kohútik 🐓, prasiatka 🐷a aj koníky 🐎. Z tvorenia a poznávania sme si odniesli skvelé zážitky. Veď uznajte sami 😉

          • VEĽKONOČNÁ POHĽADNICA

          • Gratulujeme nášmu žiakovi špeciálnej triedy Júliusovi Berkymu za 1. miesto vo výtvarnej súťaži ŠZŠ  v Lučenci. Do súťaže sa zapojilo 9 škôl, ktoré súťažili v troch kategóriách. Naša škola získala 1.miesto v II.kategóri. 

          • Bezpečne na bicykli

          • Na začiatku tematického  dňa si žiaci 3. A triedy prostredníctvom výukového programu  a besedy s p. policajtom Látkom zopakovali povinnú výbavu bicykla, požiadavky na správne oblečenie cyklistu, ale aj základné pravidlá cestnej premávky pre cyklistov.  

            K najatraktívnejším častiam tohto dňa však patrila jazda zručnosti na bicykli. Žiaci si prakticky precvičili techniku jazdy a pravidlá cestnej premávky.

            Po návrate do triedy nasledovalo upevňovanie získaných vedomostí formou hier a súťaží. Napríklad "živé dopravné pexeso", kde si žiaci museli čo najrýchlejšie nájsť svojho kamaráta. Samozrejme nechýbala ani matematická úloha,  opis bicykla a čítanie s porozumením. Deň sme si skrášlili aj výtvarnými dielkami. Veľkému úspechu sa tešil aj vedomostný kvíz zameraný na poznávanie dopravných značiek. Celý tematický deň bol venovaný doprave, bicyklu  a bezpečnému pohybu po komunikáciách.

            Pevne verím,   že  ak sa deti budú správať podľa toho, čo sa dnes naučili, z každého výletu na bicykli sa vrátia nielen s množstvom zážitkov, ale najmä živí a zdraví . 

            Mgr. Monika Bernátová

             

          • Lapbook - moja prvá kniha

          • Prváci sa v rámci projektového vyučovania bližšie pozreli na zvieratá. Čítali,bádali,triedili,skladali puzzle, spolupracovali v skupinách. Každý si vytvoril svoj lapbook -  prvú knihu, ktorú budú mať vždy po ruke, keď si budú chcieť zopakovať,čo už vedia o zvieratách a kde sa vždy dá niečo nové doplniť.Zároveň sme začali pracovať na projekte Aj zvieratá komunikujú z portálu KOZMIX, ktorý uzavrieme na konci školského roka.

          • ♥️DEŇ MATIEK♥️KD HALIČ ♥️

          • Mama je domov, kde svoju radosť môžeš vysloviť, mama je slnko, čo dokáže tvoje slzy vysušiť, mama je vrúcne objatie, cit a pohladenie, mama je tá, ktorá má vždy pre teba pochopenie. ♥️15. máj sa KD v Haliči naplnil láskou. Láskou, ktorú odovzdali pre svoje mamičky, starké, babičky ich vnúčatá a detičky. Básne,  piesne, tance, klaviírne čísla, ale aj scénku si pripravili deti z MŠ so svojimi pani učiteľkami a žiaci ZŠ navštevujúci TO, LDO a HO SZUŠ. Spoločne sme oslávili nielen sviatok našich mamičiek, babičiek, ale aj Deň rodiny. Rodina je najväčší poklad, ktorý môžeš v živote nájsť. ♥️ĎAKUJEME

          • 🎊VYHRALI SME 1. MIESTO v CELOSLOVENSKEJ ONLINE SÚŤAŽI🎉ŠKD🎊

          • Rodič ľavou zadnou v spolupráci so Stiefel Eurocart vyhlásili v období od 1.2 2022 do 30. 3.2022 online súťaž s témou Jarné tvorivé šantenie. Súťaž bola určená pre ZŠ, MŠ a ŠKD. Do sútaže sme sa zapojili aj my s ŠKD DÚHA aaaaaaaa s naším jarným videom sme očarili porotu, ktorá nám udelila 1.miesto🏆🎊🎉. Tešíme saaa. Ďakujeme vyhlasovateľom sútaže a všetkým zúčastneným videa JARNÉ DIELNIČKY v ŠKD♥️Ďakujeme 

          • Okresné predkolo v malom futbale mladších žiakov ZŠ

          • Dňa 11.5. sa žiaci druhého stupňa zúčastnili Okresného pred kola v Malom futbale mladších žiakov. Súperi boli nad naše sily a po troch prehrách v základnej skupine sme do ďalších bojov nepostúpili.

            Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • O troch grošoch

          • Ďalší projektový deň  v 2.A mal názov O troch grošoch podľa ľudovej rozprávky, ktorá poúča ako  treba rozumne hospodáriť s peniazmi, poukazuje na úctu a lásku k svojim rodičom a deťom. Tento deň bol zameraný  na rozvoj finančnej a čitateľskej gramotnosti. Žiaci počítali príklady s peniazmi, hrali sa  na obchod, tvorili vety, rozoberali text a jednotlivé slová. V závere vytvárali svoje vlastné platidlá.

            Mgr. Mária Fajčíková

          • 🎼SLÁVIK SLOVENSKA 2022 🎶

          • Občianske združenie Slávik Slovenska v spolupráci s CVČ Lučenec vyhlásili 30. ročník okresného kola speváckej sútaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne " SLÁVIK SLOVENSKA 2022." Sútaže sa zúčastnili aj dve žiačky našej školy. V I. kategórii nás reprezentovala Miška Koklesová z 1.A triedy a v II. kategórii Hanka Udvardyová z 5.A triedy. Dievčatám ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a úspešne účinkovanie v súťaži. 

          • 🌱PROJEKT - ZACHRÁŇ SVOJ VYMIERAJÚCI DRUH🌿

          • Stredoslovenské múzeum nás aj tento rok vyzvalo zapojiť sa do výzvy: Zachráň svoj vymierajúci druh.  Do výzvy sme sa zapojili aj my, deti ŠKD v spolupráci s 2.A triedou 🌿Tento rok sa výzva týkala rastlín, ktoré čelia v posledných rokoch rapídnemu úbytku. Rastliny sú základom života na Zemi a sú nevyhnutné pre fungovanie ekologických procesov a život udržujúcich systémov. Naše projekty si môžete prezrieť v priloženom fotoalbume. 🌱🌿

          • McDonald’s Cup 2021/2022

          • Tento rok sa konal už 23. ročník súťaže McDonald´s Cup v minifutbale žiakov a žiačok prvého stupňa základných škôl. Po jednej výhre a dvoch tesných prehrách sme sa v základnej skupine umiestnili na treťom mieste. V zápase o 5. miesto sme po najlepšom výkone na turnaji zvíťazili 5:0.

            Dievčatám a chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • 💐DEŇ MATIEK v ŠKD💐

          • ❤️Mama je domov, kde svoju radosť môžeš vysloviť, mama je slnko, čo dokáže tvoje slzy vysušiť, mama je vrúcne objatie, cit a pohladenie, mama je tá, ktorá má vždy pre teba pochopenie. ❤️Milé maminky, prajeme Vám všetko najlepšie k dnešnému Dňu matiek❤️❤️❤️

             

          • 🌸ŽIJÚ MEDZI NAMI🌸KRAJSKÁ PREHLIADKA ZPOZ🌸

          • Včera sa naši žiaci spolu s pánom starostom a pani matrikárkou obce Halič zúčastnili krajskej prehliadky zborov pre občianske záležitosti. Z prehliadky, popri kolektívoch z Veľkého Krtíša, Revúcej a Brezna, odchádzajú ako víťazi s postupom na celoštátnu prehliadku, ktorá bude 16. júna v Slovenskej Ľupči. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a ďakujeme za perfektnú reprezentáciu.

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí Dňu matiek. Tento sviatok sme si pripomenuli aj so žiakmi 1.B triedy na projektovom vyučovaní. Našu lásku a vďačnosť sme svojim mamičkám vyjadrili nielen čítaním pekných básničiek a spievaním piesní venovaným mamám, ale aj originálnymi výtvarnými dielami, na ktorých sme si dali veľmi záležať.

            Milé mamičky, prajeme Vám krásny Deň matiek.

            Mgr. Eva Hanoková

          • Výstava "NA DVOCH KOLESÁCH"

          • Na spestrenie vyučovania  si boli žiaci 3.A triedy pozrieť zaujímavú výstavu v Synagóge „NA DVOCH KOLESÁCH“. Je naozaj obdivuhodné, akým vývojom prešli tieto dvojkolesové  dopravné prostriedky.

            Výstava sa nám veľmi páčila a poznatky, ktoré žiaci získali využijeme na najbližšom projektovom vyučovaní.

            Mgr. Monika Bernátová

          • BEH MLÁDEŽE O POHÁR MATICE SLOVENSKEJ

          • PRÍPRAVKA ŽIACI - Jakub Budáč 4.miesto

            PRÍPRAVKA DIEVČATÁ - Hanka Udvardyová 9.miesto, Lenka Fajčíková 13.miesto

            MLADŠÍ ŽIACI - Marián Horniak 5.miesto, Samuel Martinka 23.miesto

            MLADŠIE ŽIAČKY - Viktória Nátonová 9.miesto, Sára Mária Fízeľová 19.miesto, Nina Laššanová 22.miesto

            V každej kategórii štartovalo od 30 do 40 pretekárov. Naši žiaci podali skvelé bežecké výkony.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy.