• Vyhodnotenie zberu gaštanov

          • Celý október a začiatok novembra na našej škole prebiehal už tradičný zber gaštanov. Aj tento rok môžme skonštatovať, že naši žiaci spolu so svojimi rodičmi či známymi nazbierali úctyhodné množstvo, aj keď úroda tento rok nebola až taká dobrá ako vlani. Napriek tomu sme spolu nazbierali 1300 kg, ktoré od nás odkúpila firma na výrobu liečiv a regeneračných a výživných krémov. Najlepšie triedy a takisto jednotlivcov sme odmenili tradične vecnými a sladkými cenami. Vyhodnotenie:

            Jednotlivci (1. stupeň): 1. Michaela Dojčiarová, 2. Viktória Vinarčíková, 3. Lukáš Hudec
            Jednotlivci (2. stupeň): 1. Nela Orlaiová, 2. Jakub Priatka, 3. Lili Kovalančíková
            Triedy: 1. miesto: trieda 3.A, 2. miesto: trieda 1.A, 3. miesto: trieda 2.A

          • Technická olympiáda - okresné kolo

          • Po októbrovom školskom kole sa traja „naši najlepší“ zúčastnili okresného kola v Lučenci. Po dvoch rokoch obmedzení, olympiáda prebiehala tak, ako sa na technickú olympiádu patrí. Okrem teoretickej časti už obsahovala aj praktickú časť, kde mohli žiaci dokázať svoju zručnosť, ovládanie pracovných postupov a zmysel pre detail. Netreba zdôrazňovať, že práve tejto časti sa súťažiaci najviac obávali. V našom okrese si takto zmerali sily a vedomosti žiaci z ôsmich škôl (najviac v rámci banskobystrického kraja). S trochou sklamania sme sa zmierovali so štvrtou (krumpľovou) priečkou v obidvoch kategóriách. Útechou nám bolo, že to bolo skutočne veľmi tesné, a že výrobky našich žiakov boli v obidvoch kategóriách zaradené medzi dva najlepšie výrobky tohto kola.

            Našu školu reprezentovali: Lucia Karmanová 7.A (B kategória – 4. miesto) a Ela Udvardyová 8.A, Ivan Gréč 9.A  (A kategória – 4.miesto)

            Mgr. Ľuboslav Galád

          • Povolania v 2.A

          • Témou nášho ďalšieho projektového vyučovania v 2.A boli povolania. Počas celého dňa sme rozoberali povolania,ktoré poznáme aj nepoznáme, čo je ich náplňou, čo všetko potrebujú k práci a ktoré by žiaci sami raz vykonávali.Prakticky sme si vyskúšali ako sa pracuje v obchode a pri tom sa učili narábať s peniazmi. V závere vyučovania sme si začali pripravovať svoj projekt o povolaní rodičov, ktorý na ďalšej hodine odprezentujú pred celou triedou.

          • Haličský Štoplík

          • Dňa 25.11.2022 sa konal 14. ročník literárnej a výtvarnej súťaže Haličský Štoplík. Aj tento rok sa naši žiaci prezentovali úžasnými výkonmi v prednese poézie, prózy i svojimi výtvarnými dielkami pred porotou, v ktorej čestné miesto obsadila pani Ľudmila Lacová za Maticu slovenskú. Udelila dve špeciálne ceny. Všetkým víťazom gratulujeme a zúčastneným ďakujeme a želáme do budúcnosti veľa tvorivých chvíľ.

          • Adventný veniec a kalendár

          • Tento týždeň v ŠKD sa niesol v znamení adventu. V ŠKD včielka sme si ho pripomenuli pomocou príbehov a aktivít, ktorých cieĺom bolo príblížiť žiakom čas Adventu, čo znamenajú štyri sviečkyv Adventnom venci a tiež sme si spestrili družinu aj adventnými kalendármi, ktorí si žiaci vymaľovali.

          • Aktivita Tričko

          • So žiakmi 5.A triedy som vykonala aktivitu Tričko. Aktivita bola zameraná na posilnenie klímy v triede, zvýšenie sebaúcty, sebahodnotenia, sebapoznania a poznania svojich spolužiakov.

          • Naše stolné tenistky s vynikajúcim druhým miestom v okresnom majstrovstve

          • Dňa 23.11.2022 sa konali majstrovstvá okresu v Stolnom tenise, na ktorých nás reprezentovalo aj naše družstvo dievčat v zložení: Fízeľová Sára Mária, Karmanová Lucia a Pyliai Iryna, za vynikajúcej podpory trénera Róberta Gondu. Pre naše dievčatá to bola prvá súťaž v tejto športovej hre, ale ako ich už poznáme, do čoho sa pustia, to robia s radosťou a odhodlaním. O tom nakoniec svedčia aj ich výsledky. Prvý zápas síce prehrali, ale potom už nedali súperkám šancu a išli od zápasu k zápasu víťazne. Z troch ďalších zápasov už žiadny neprehrali a vybojovali vynikajúce druhé miesto. Týmto ďakujeme dievčatám a trénerovi za perfektnú reprezentáciu školy.

          • 🎓PASOVANIE PRVÁKOV🎓

          • 🎓 18.novembra 2022 sme v našej ZŠ s MŠ Hany Ponickej v Haliči slávnostne prváčikov pasovali a prváci nám svoj sľub podpísali.🎓Ja prváčik sľubujem vám, že na hodinách vždy pozor dám. Do školičky pripravím sa riadne, desiatu zjem každopádne. Písmenká napíšem perom, nakloním ich správnym smerom. Pravidlá slušného správania dodržím rád a chcem byť s každým kamarát. To všetko zvládnuť chcem, tak na svoju prvácku česť sľubujem. 🎓 Súčasťou slávnosti bolo aj vystúpenie našich žiakov TO v Haliči. Prváčikom prajeme veľa školských i osobných úspechov. Gratulujeme 🎓 

          • Počasie a pranostiky

          • Vedomosti  o počasí a pranostikách  si žiaci 3.A upevňovali počas  piatkového vyučovania hravou formou: využili  brainstorming, osemsmerovky, didaktické hry, čítanie s porozumením, zaujímavé úlohy z matematiky. 

            Mgr. Fajčíková

          • Exkurzia do Zvolena

          • O tom, že ísť na exkurziu vlakom môže byť pre našich žiakov zaujímavý zážitok, sme sa presvedčili túto stredu. Rýchlik Gemeran nás bez zbytočných zdržaní nás do Zvolena odviezol za necelú hodinu. Zo stanice na námestie to bolo už len „na skok“. V Lesníckom a drevárskom múzeu sme navštívili expozície, ktoré vhodne dopĺňajú učivo 2. stupňa základnej školy. Boli venované Ľ. Štúrovi a rodine Ostrolúckej, historickým drevospracujúcim remeslám, lesným biotopom a ťažbe a spracovaniu dreva z našich lesov. Ocenili sme krásne priestory múzea a hlavne zanietené výklady našich dvoch sprievodcov. Z plánovanej 1,5-hodinovej návštevy sa tak stala návšteva 2,5-hodinová. Po krátkom rozchode v obchodnom centre sme si, cestou na stanicu, pozreli stred mesta a stručne sme sa oboznámili s jeho históriou. Exkurzie sa zúčastnilo 40 žiakov 6.,7. a 8. ročníka.

            Mgr. Ľ. Galád, Ing. Ž. Bystrianska

          • 📕ZBIERKA ŠKOLSKÝCH POMÔCOK✂️ŠKD ✏️

          • V období septembra, októbra 2022 zorganizoval náš ŠKD zbierku školských pomôcok. Spoločnými silami sa nám podarilo nielen naplniť školské tašky našich žiakov, ale aj vyčariť úsmev na ich tváričkách a radosť v ich srdiečkach. ❤️ Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým klubáčikom, kamarátom, rodičom, ktorí sa do zbierky zapojili🙏. Ďakujeme

          • 🪁ŠARKANIÁDA v ŠKD🍂

          • Lieta šarkan pomaličky, pozdravuje lastovičky🪁🍁. Chvostom krúti sem a tam, šťastnú cestu želám vám... Šarkaníky veselé🪁, zdobia okná jedálne. Chvostíkmi nám zakrútili, deti v škole potešili🙋🙋‍♂️🙋‍♀️. Každému sa páčili, hneď keď ich tam zočili. Každý šarkan jedinečný je, to naša súťaž od šarkaníkov chce.🪁 Aby detičky s rodičmi tvorili, krásne chvíle spolu zažili a nás svojim šarkaníkom očarili.🍁🍂 Ďakujeme všetkým našim klubáčikom, ktorí sa do sútaže zapojili a výhercom srdečne  gratulujeme. 🪁 

          • Prevencia v 5.A triede

          • Šikanovanie je aktuálnou témou na každej škole a ani naša škola nezaostáva. S cieľom zvyšovania povedomia o problematike šikanovania je dôležité sa rozprávať S triedou 5.A sme o tejto téme hovorili, aby žiaci mali dostatok informácií. Hovorili sme si o tom, čo je to šikanovanie, aké sú formy šikany, dôsledky, kto sú účastníkmi šikany, komu sa žiaci môžu zdôveriť. Ukázali sme si konkrétne prípady ako sa šikanovanie nerieši. Rozhovorom žiaci získali informácie ako predchádzať a zastaviť šikanovanie.  Žiaci boli aktívni. Rozhovor nám spestrili ponožky, ktoré majú žiakom pripomínať hodinu zameranú na prevenciu šikanovania, toleranciu jedného voči druhému a dobré vzťahy v triede. Hodinu som ukončila slovami: ,, Sme škola, kde sa šikanovanie netoleruje v žiadnej podobe!“ Nešikanuj a nedovoľ byť šikanovaný.“

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

          • Čarovný vesmír v 4. A

          • Dnes sa žiaci 4.A ocitli v prekrásnom vesmírnom prostredí. Vytvorili nádherné projekty, ktoré nám s nadšením prezentovali. Celým vyučovacím procesom sa prelínali vesmírne aktivity, ktoré boli nielen poučné ale aj zábavné.

            Veľká pochvala patrí všetkým šikovným štvrtákom.

            Mgr. Bernátová

          • Prevencia v 2.A triede

          • Šikana je v školách veľmi citlivou témou, nie vždy sa ju podarí zastaviť v jej úvodnom štádiu. Šikanovanie patrí medzi najviac citlivé a diskutované témy v školskom prostredí. Je tomu tak, pretože ak sa prejaví zasiahne celý systém teda nielen žiaka, ktorý je šikanovaný, ale aj jeho spolužiakov, učiteľov a rodičov. Je preto dôležité vedieť o šikane čo najviac a aj preto sme sa stretli v 2.A triede s policajtom preventistom Mgr. Pavlom Látkom a túto tému so žiakmi rozoberali aj za pomoci psieho kamaráta Robina z náučného seriálu Robin.  

             

            Mgr. Jana Chamuľová

             (sociálna pedagogička)

          • ☁️POZDRAV DO NEBA ☁️ŠKD ☁️

          • Sú dni, počas ktorých  intenzívnejšie spomíname na našich milovaných, ktorí strážia naše kroky z nebíčka.☁️ A hoci už nemôžeme byť s nimi, necítime ich dotyky, nepočujeme ich slová, stále na nich myslíme a ľúbime ich. Možno je to niekto, kto nás učil chodiť, rozprávať, prosiť, ďakovať... Možno je to niekto, kto nás učil milovať.... "Anjelici naši, prijmite od nás, svojich vnúčat, detí a svojich blízkych tento spoločný pozdrav☁️ Pozdrav do neba ☁️. Neprestávame na Vás myslieť. Neustále zostávate v našich srdiečkach.❤️