• Svetový deň srdca

          • Srdce - malá pumpa, ktorá funguje nepretržite. Od narodenia, až po posledný úder. Keďže bez srdca nemôžeme existovať, potrebujeme mu zabezpečiť najlepšie podmienky na fungovanie. Ako ich však dosiahnuť? Žiaci  špeciálnej triedy sa to dozvedeli dňa 29. septembra k príležitosti Svetového dňa srdca, ktorí sme si  so žiakmi pripomenuli. Témou tohtoročnej kampane bolo „Použite srdce na spojenie.“ Naši žiaci mali možnosť vypočuť si poznatky o srdci, zacvičiť si, kresliť, ale aj sa naučili, že sa majú vyhýbať nezdravej strave, majú mať dostatok spánku, dodržiavať pitný režim, do svojho jedálnička zahrnúť ovocie a zeleninu, zvýšiť pohyb a pobyt na čerstvom vzduchu, ktorý je dnes dôležitý. Maketu srdce sme použili na spojenie kolektívu pomocou aktivity, kde sme vytvorili spoločnú nástenku. Na záver sme sa naučili ako používať tlakomer, aby sme si vedeli zmerať svoj tlak. Verím, že dnešné hodiny nielen v špeciálnej triede prispeli k zvýšenému záujmu a starostlivosti o svoje zdravie. Život máme každý z nás iba jeden, nehazardujme s ním,  je to najcennejšie, čo máme.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

          • Gaštanový deň v 2.B

          • Gaštany sú jesenná pochúťka nie len pre človeka ale aj pre zvieratá. So žiakmi sme hľadali rozdiely medzi týmito gaštanmi. Na vyučovaní nám gaštany pomohli pri písaní, počítaní ale aj pri výrobe zvieratiek.

            Mgr. Milková

          • Detektívi v 4. A

          • Zaujímavý projektový deň nám umožnil zopakovať si učivo z viacerých predmetov. Pestré aktivity sa žiakom veľmi páčili.

            Mgr. Bernátová Monika

          • 🍇VITAMÍNIKOVO v ŠKD 🥕

          • 🥕Vitamínový týždeň nám priniesol množstvo zaujímavostí. Spoznávali sme vitamíny prostredníctvom pracovných listov, výrobkov z papiera✂️, pesničiek🎶, básničiek..... Navštívili sme záhrady🌳, kde sme pozorovali čo všetko záhradkári pestujú...🥕🍇🍐🍅 Na konci záhrad nás čakalo prekvapenie, fajný jablčník 🍎🤗Naš týždeň sme uzavreli besedou s pani vedúcou školskej jedálne, ktorá nám porozprávala o dôležitosti výberu jedál v školskom jedálničku. Spoločne sme pripravili jedálny lístok na budúci týždeň... Na záver sme si pochutili na zdravom ovocí a zeleninke. Ďakujeme za pomoc a spoluprácu na VITAMÍNIKOVE v ŠKD😘❤️ 

          • Divínsky Boyard FINÁLE

          • Tak sme sa konečne prebojovali do finále! Zažili sme Divínsky Boyard z trochu iného uhla. Bol adrenalínovejší, ešte zábavnejší, aj keď chladnejší a upršaný.  Stálo to však za to. Nielen, že sme sa zabavili v súťažných disciplínach, ale sme absolvovali aj kreatívne dielne, videli zásahovú policajnú jednotku v akcii, umenie kynológie a prácu lekárov pohotovosti priamo v sanitke. Ochutnali sme rôzne dobroty, vypočuli si minikoncert rapera Suverena a domov sme odišli s medailami, ktoré nám právom patria.

          • KOŽAZ 2022

          • Dňa 16.09.2022 sa žiaci II. stupňa zúčastnili KOŽAZu (Kurz ochrany života a zdravia). Tento rok sa niesol v znamení pešej turistiky od našej základnej školy až  po vodnú nádrž Ľadovo, kde si žiaci precvičili bezpečný presun na určené miesto a zároveň si utvrdzovali pravidlá cestnej premávky a správania sa v obci a v prírode. Na Ľadove mali  žiaci pod vedením učiteľov, sociálnej pedagogičky rôzne športovo-vedomostné stanovištia, kde si mohli preveriť svoju telesnú a športovú zdatnosť, utvrdiť si poznatky z oblasti zdravotnej prípravy, biológie, prevenciu pred požiarmi, zásady evakuácie ľudí počas ohrozenia, rozvoj empatie, pomoci a vžitia sa do role nevidiaceho. Tento deň bol pre žiakov pozitívnym prínosom ako chrániť seba, prírodu a aj svoje okolie.

          • Prvé prvácke podpisy

          • Ani sa to nezdá, ale naši najmenší - naši prváci, už majú za sebou prvé podpisy. Zatiaľ to však neboli podpisy klasické, ale všetci sa podpísali svojimi dlaňami na našu školskú stenu podpisov. Aj takto symbolicky zahájili svoje roky školského života. Všetci im držíme palce.

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Dňa 5.9.2022 sme tradične na nádvorí školy otvorili za prítomnosti pána starostu školský rok 2022/2023. Želáme všetkým žiakom, rodičom a učiteľom, aby bol tento školský rok pre nich plný nového poznania, zážitkov, kamarátstiev a aby sme spoločne každým dňom posúvali naše deti k prosperujúcej budúcnosti.