• 10okt
          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            26. septembra sa naši žiaci dozvedeli, prečo je tak potrebné učiť sa cudzie jazyky. Je to Európsky deň jazykov. Žiaci z prvého aj druhého stupňa sa zapojili do kvízov, rozpoznávali rôzne reči používané v Európe, spoznávali anglickú a nemeckú kuchyňu, naučili sa základné číslovky vo francúzštine, zahrali si bingo. Teraz sa tešia na ďalšie zaujímavé akcie PK cudzích jazykov.

      • 08okt
          • Úspešné hasičky

            Naše žiačky boli úspešné na hasičskej súťaži - Memoriáli Júliusa Krňana v Poltári.

            V disciplínach: Požiarny útok CTIF, štafeta a požiarny útok s vodou obsadili v kategórii dievčat prvé miesto.

            Ďakujeme rodičom detí za pomoc a DHZ Poltár za bezchybne zorganizovanú súťaž.

      • 07okt
      • 06okt
          • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU (World smile day)

            Dnes máme o dôvod navyše na úsmev, pretože si pripomíname Svetový deň úsmevu (World Smile Day). Dnešok by sa mal stať zdrojom dobrej nálady. Aj preto jeho heslo znie: "Vykonaj milý skutok. Pomôž jednému človeku k úsmevu." Aj takto zneli úvodné slová v triede 6.A.Spestrili sme si to aj úsmevnými fotkami zvieratiek. Za tento deň vďačíme nenápadnému umelcovi Harveymu Ballovi. Ten na objednávku istej poisťovacej spoločnosti mal vyhotoviť jasný symbol, ktorý by si ľudia ľahko zapamätali. Harvey Ball si hlavu dlho nelámal, nakreslil jednoduchý obrázok - tvár so žltým podkladom v kružnicovej podobe, dve bodky ako oči a jednoduchý oblúčik - úsmev. Žltá usmievavá tvárička sa čoskoro dostala aj na tričká, obálky, pohľadnice, či dokonca na poštovú známku. Hodina sa niesla aj rozdielnosťou našich úsmevov pomocou rôznej mimiky a tiež nápaditých motívov ponožiek k tomuto dňu. Našli sme aj niekoľko dátumov označených ako  Svetový deň úsmevu. Predovšetkým 1., 3.., 5., 6., 7.  október. Nie je to však jedno? Úsmev by mal mať medzi nami miesto každý deň. Nezabúdajme sa usmievať nielen v tento deň, ale každý deň! Veď úsmevom nielen vieme niekoho potešiť, ale urobíme niečo aj pre naše zdravie. Úprimný smiech uvoľní dýchacie cesty, okysličí telo a pracuje, študuje sa nám hneď ľahšie. Úsmev dokonca posilňuje imunitu. Na záver som žiakom popriala veľa úsmevu, aby sa im ľahšie učilo, zvládali lepšie záťažové situácie a pekné hlavne usmievavé školské  a mimoškolské dni.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

             

      • 05okt
          • SVETOVÝ DEŇ ZVIERAT ( WORLD ANIMAL DAY)

            4. október - mimoriadna udalosť pre všetkých milovníkov zvierat. Prečo práve 4.október je dňom zvierat? Žiakom 5.A a 6.A triedy som priblížila vznik tohto dňa a dozvedeli sa, že tento deň sa oslavuje, keď má sviatok František z Assisi (patrón zvierat), ktorý zasvätil svoj život staraním sa o opustené a choré zvieratá. Rozprávali sme  sa o tom, či majú žiaci domáce zvieratá, ako sa o nich starajú a ako chránime nielen svoje, ale aj ostatné zvieratká. Na záver som žiakov rozdelila do skupín a ich úlohou bolo vytvoriť plagát na ochranu zvierat. Žiaci vzájomnou spoluprácou, kreativitou a fantáziou vytvorili zaujímavé plagáty o ochrane zvierat. Táto hodina prinášala so sebou príležitosť zamyslieť sa aj nad tým, či náš vzťah k zvieratám a to, čo nám poskytujú, je rovnako obohatením a dobrodením pre ne. Hodina bola zameraná na ochranu zvierat, prevencia pred týraním zvieratiek a pripomenutím si svetového dňa zvierat.

             

            Mgr. Jana Chamuľová

            (sociálna pedagogička)

      • 03okt
          • Oslavy školy s prívlastkom čarovné

            Oslavy, ktoré naša škola spolu s obcou Halič v piatok, 30.9. zorganizovala, sa nedajú pomenovať inak, ako čarovné. Aj keď by to mnohých možno demotivovalo, práve naopak, nám to prinieslo ešte väčší pocit spolupatričnosti. Nefungujúca elektrina a všade navôkol zapálené sviečky, priniesli do školy naozaj čarovnú atmosféru, pri ktorej sme si pripomenuli krásne sté výročie od narodenia Hany Ponickej a vrátili sme sa aj k neoslávenému okrúhlemu 40. a 70. založenia školy. Za prítomnosti vzácnych hostí, starostov z okolitých obcí, poslancov OU a bývalých a terajších zamestnancov školy sme strávili príjemné popoludnie s krásnym kultúrnym programom, ktorý si pre všetkých pripravili naši žiaci.